fbpx

Category Archives: Lajmi fundit

16 Oct
0

Ulja e taksave, do të rrisë punësimin si prioriteti më i madh i Partisë Demokratike

Në vijim të turit “Fjalën e kanë qytetarët”, kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha u takua me biznesmenë të Beratit teksa vizitoi edhe biznesin fason. Zoti Basha u njoh me dhunën dhe terrorin që po ushtrohet çdo ditë biznesit, pasigurinë ...

Me Shume
15 Oct
0

Punësoni votuesit tuaj, flakni kundërshtarët

Të nderuar deputetë, Meqë po diskutojmë për ligjin e shërbimit civil, më lejoni të bëj një citim: “Punësoni votuesit tuaj. Flakni kundërshtarët. Mënyra më e mirë për të qëndruar në pushtet është të merrni në punë votuesit tuaj. Ka plot ...

Me Shume
15 Oct
0

Investimet nga ana e qeverisë janë shumë të ulta

Faleminderit drejtuese e seancës. Të nderuar kolegë. Te nderuar qytetarë. Para se të filloj diskutimin për projektligjin që po diskutojmë dua te mbështes fermerët e Devollit që organizuan një protestë paqësore e me leje te rregullt. Këtë protestë deshën ta pengonin ...

Me Shume
15 Oct
0

Të gjithë të barabartë para ligjit, por disa më të barabartë

Ka shumë gjëra që i ndajnë forcat tona politike, siç e fundit është normale për politikën në përgjithësi, por të paktën deri më sot çështjet Europiane na kanë bashkuar. Gjatë këtyre viteve, thuajse të gjitha qeveritë janë përpjekur që të ...

Me Shume
15 Oct
0

Beqaj te japë Dorëheqjen para se ta largojnë me turp

Fillimisht, kam disa pyetje për Ministrin Beqaj: -Cili ishte kriteri që znj. Bello u emërua si kryemafmaciste në Ministrinë e Shëndetësisë në kohën që ajo nuk ka kaluar asnjë provim shteti dhe nuk e ushtron dot profesionin e farmacistit?? -Cili ...

Me Shume
15 Oct
0

Kemi një vend të pasur nga toka dhe nëntoka por që po e degradojnë përditë shtetarët e vet

Kolegë të nderuar! Sot kam atë ndjesinë pozitive,  kur diskutohet mbi një projekt-ligj dobiprurës për ekonominë tonë dhe veçanërisht i nevojshëm për t’i ardhur në ndihmë sektorëve të braktisur që  lidhen me burimet minerare dhe ujore edhe pse, ky projekt-ligj ...

Me Shume
15 Oct
0

Reforma zgjedhore në letër është e pamjaftueshme pa vullnet politik për zgjedhje të vërteta demokratike

Kryetari i Partisë Demokratike të Shqipërisë priti në takim shefen e Misionit Vëzhgues të ODIHR për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të vitit 2015. Audrey Glover dhe këshilltarin e lartë për zgjedhjet të OSBE/ODIHR z. Richard Lappin. Në këtë ...

Me Shume
15 Oct
0

Qeveria rrit taksat, por të ardhurat në buxhet bien

Prej dy vitesh rresht, Shqiperia ka ndjekur nje politike te rritjes se taksave ne ekonomi. Ne total, barra mbi individet dhe biznesin eshte rritur mbi 3 per qind e Prodhimit Kombetar. Ka nje teori ne taksim te vertetuar shkencerisht. Pertej ...

Me Shume
14 Oct
0

Ilir Beqa, kampioni i korrupsionit, 22 muaj, 28 tendera për kompaninë e tij

Ndërsa qytetarë të shumtë përplasen dyerve të Spitaleve, ku shëndetësia është në ditën më të keqe e ku paguhet shumë shtrenjtë gjithçka, ndërkohë që sistemi i është dhënë klientelës me koncesione me fitues të paracaktuar, kur nga arka e shtetit ...

Me Shume
11 Oct
0

Përmbytjet po krijojnë situatë dramatike, qeveria të angazhohet plotësisht dhe me urgjencë

Partia Demokratike me gjithë strukturat e saj po ndjek me shqetësim situatën e rëndë të krijuar nga përmbytjet për qindra familje në Fier, në Vlorë, në Selenicë por dhe në qytete e fshatra të tjera të Jugut dhe në mbarë ...

Me Shume