fbpx

Category Archives: Lajmi fundit

11 Shk
0

Nuk mund të ketë Byro Hetimi nën varësinë e kryeministrit

Sa për sqarim se koka e derrit e bëri çorbë derri se i intereson në atë punën e byrosë së hetimit. Po është e vërtetë që ne kemi kërkuar me këmbëngulje që të vijë në Parlament draft projektligji i dakortësuar ...

ME SHUME
11 Shk
0

Për byronë e Ramës dhe koncesionet e tipit Rrapaj

Byroja u propozua nga kryeministri si një organ ku drejtorin e caktonte Ministri i Brendshëm i tij, u padit në Gjykatë Kushtetuese dhe u rrëzua. Gjykata Kushtetuese nuk ishte e vetmja që rrëzoi një akt që ndërhyn në autonominë e ...

ME SHUME
11 Shk
0

Shqiptarëve po u  grabiten 660 milionë euro nga  koncensionet

Te nderuar kolegë, Projekt ligji “Për disa ndryshime dhe shtesa ne ligjin nr. 8308, dt 18.3.1998, “Per transportin rrugor” te ndryshuar”, ne ate qe prezanton ministria e linjes, synon permiresimin e veprimtarise ne transportin e udhetareve brenda dhe jasht vendit ...

ME SHUME
11 Shk
0

Alternativat e opozitës

Replika pas fjalës së Niko Peleshit: “E vetmja gjë që parafolësi ka bërë për Korçën është se çoi në Korçë modelin Rama, mori atje ushtrinë e Papulëve e Carapulëve, leu fasada dhe ndërtoi kullën falike, shpërndau tentakulat e 20% dhe ...

ME SHUME
11 Shk
0

Hoxha: Sektori i energjisë në krye të korrupsionit të Ramës

I nderuar  z. Kryetar! Te  nderuar kolege   deputete ! Projektligji  “ Per nje shtese dhe ndryshim  ne ligjin nr.7926 , date 20.4.1995 , “Per transformimin e ndermarrjeve  shteterore  ne shoqeri  tregetare” te ndryshuar , paraqitur  nga qeveria  do te  votohet ...

ME SHUME
11 Shk
0

Qirici: Arsimi i lartë dhe shëndetësia në pikën kritike në Korçë

Të nderuar deputetë Të nderuar qytetarë Projektligji për ratifikimin e marrëveshjes mes Kryeministrisë të Republikës së Shqipërisë me Qeverinë Gjermane për bashkëpunimin kulturor, e theksoj që është një marrëveshje e përfunduar në 2013, pra në kohën e qeverisjes së djathtë. ...

ME SHUME
11 Shk
0

Basha: Varianti i qeverisë nuk është ai i rakorduar me partnerët amerikan dhe Komisioni i Venecias  

Varianti që është publikuar nuk është varianti i dakordësuar me ndërmjetësimin e partnerëve  amerikanëve dhe Komisionin e Venecias. Ky është një variant tjetër, jo ai për të cilin ne kemi dhënë dakordësinë tonë. Se pse Edi Rama 5 ditë më ...

ME SHUME
10 Shk
0

Miratojmë Byronë e Hetimit nese është sipas rekomandimit të Venecias

Përshëndetje të nderuar deputetë, Të dashur qytetarë, qytetare, përfaqësues të medias, Koha po shtrëngon për reformat dhe këtu kam parasysh aktet plotësuese  për  ligjin e  dekriminalizimit, reformën  në drejtësi dhe reformën zgjedhore, si tre shtyllat kryesore të aksionit tonë politik ...

ME SHUME
10 Shk
0

Vrasja e Elidonës, gratë dhe nënat e Tropojës në marshim proteste

Hajdarmata: Skamja dhe papunësia i nënshtron gratë dhe i kthen ato viktima të dhunës Gratë dhe vajzat e Tropojës u organizuan dje në një marshim homazhi dhe proteste, në përkujtim  të Elidona Demirajt, e vrarë tre ditë më parë në ...

ME SHUME
09 Shk
0

Spitali i Elbasanit në kushte skandaloze, dhjetra specialistë të larguar me urdhër të Beqës

Deputetë dhe drejtues të PD shohin nga afër kushtet e spitalit dhe dëgjojnë shqetësimet e pacientëve dhe familjarëve të tyre. Deputetët e Partisë Demokratike Luçiano Boçi, Arbiola Halimi si edhe kryetari i degës së PD-së në Elbasan Aurel Bylykbashi, panë ...

ME SHUME