fbpx

Author Archives: admin

17 Sep
0

Kjo qeveri po prodhon vetëm kriza për shqiptarët

Sapo lexova te Neëbomb një lajm në fakt “bombë”: kishit sekuestruar arkivolet e një agjensie funerale sepse arkivolet s’kishin kupon tatimor. Ne kemi përshendetur cdo aksion, reformë, politikë të ndërmarrë në kuadër të luftës kundër informalitetit, por kam një lutje: ...

Me Shume
17 Sep
0

Pa dekriminalizimin këtë vend e merr lumi

Të nderuar kolegë, Të dashur qytetare dhe qytetarë, Nuk është se nuk e prisnim, nuk është se nuk e dinim këte qe do ndodhte sot, ate qe ka 2 vjet qe ndodh,  jo vetem me kete ligj por me shume ...

Me Shume
17 Sep
0

Një kauzë është sot e të gjithëve; dekriminalizimi

Europa për qytetarët është një marrëveshje nga ato që Europa bën e financon për të krijuar garanci, se qytetarët këtu janë si qytetarët atje. Ndajnë të njejtat vlera e besojnë në të njëjtat parime, pavarësisht statusit të marrëdhënies së tyre ...

Me Shume
17 Sep
0

Rama s’ka vullnet për dekriminalizim, vullneti i tij vetëm për inkriminim

Të nderuar deputetë Ne ngritëm një komision të përbashkët për një qëllim. Ndaj dhe këto propozime ne nuk kishim pse ti kalonim në Konferencën e Kryetarëve por në komisionin e posaçëm. Ndërkohë ne e kishim propozuar ligjin dhe e kishim ...

Me Shume
17 Sep
0

Anti-kushtetues, anti-konsensus veprimi i qeverisë

Konsensusi është më shumë se të lexosh disa nene të Kushtetutes. Konsensusi është ai që mban në këmbë nenet dhe jep zgjidhjet. Ministrja duhet së pari të kuptoje se ç’është negociata dhe konsensusi. Por Kryeministri e di se ç’eshte konsensusi, ...

Me Shume
17 Sep
0

Ne kërkojmë kriminelët, ai kërkon letrat në rregull

Të nderuar qytetarë, “Oksidenti i thotë “Piano” dhe ne “Piano” do ta quajmë”. E thotë Shazivari në “Koncert në vitin 1936”! Sapo e tha dhe kryeministri, “Shazivarin” keni kryeministër. “Poshtërim i shqiptarëve me kandidatura kriminale”, e ka thënë një njeri ...

Me Shume
17 Sep
0

Tabaku:Larg duart nga pronat

Të nderuar kolegë Jo rastësisht sot gjykojmë dy projektligje që në gjykimin tim personal por edhe të gjithë opozitës dhe opinionit publik, qeveria nxitoi t’i kalojë përpara se të merrte pushimet zyrtare. Projektligje që lidhen me çështje kardinale si ai ...

Me Shume
17 Sep
0

Pse ligji për arsimin e lartë është i gabuar

Dekreti i Presidentit për kthimin për shqyrtim të Ligjit për arsimin e lartë, duket se do të listohet në rastet e shumta të humbura nga ky Parlament, për t’i dhënë shoqërisë sonë ligje funksionalë, reformatorë, në përputhje me parimet kushtetuese. ...

Me Shume
17 Sep
0

Hapa prapa në arsim, nuk garantohet shkollimi për të rinjtë

Të nderuar zonja dhe zotërinj deputet! Të nderuar qytetarë ! Sot Kuvendi i Shqiperisë diskuton një nga projektligjet më të rëndësishme të paraqitur nga kjo maxhorancë Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe Kërkimin Shkencore në Institucionet e Arsimit të Larte ...

Me Shume
17 Sep
0

Ligji për dekriminalizimin, efektiv dhe jo kozmetik. Nëse nuk ka vullnet nga qeveria do ti drejtohemi popullit

“Dekriminalizimi pra largimi i kriminelëve nga Parlamenti, nga pushteti vendor dhe administrata publike është prioriteti kryesor i Shqipërisë dhe për këtë, Partia Demokratike, unë personalisht, jemi të vendosur për ta çuar betejën deri në fund. Ne kemi mbështetjen e plotë ...

Me Shume