fbpx

Author Archives: admin

06 Nov
0

Buxheti faktik, korrupsioni faktik i qeverisë

Të diskutojmë sot për buxhetin faktik, pra cfarë keni bërë ju me taksat e shqiptarëve vitin e kaluar është ironi therëse. Nëse e quajmë me termin buxhet faktik, nuk tregohemi të vërtetë, bëjmë kompromis. Në fakt, duhet quajtur, korrupsioni faktik, ...

Me Shume
06 Nov
0

Qeveria ka vendosur kontroll të plotë mbi fjalën dhe mendimin e lirë

Të thuash që me këtë ligj po ndihmojmë shoqërinë civile në lirinë dhe autonominë e saj kur këtë Këshill e kryeson dhe drejton Ministri, i Mirëqënies Sociale, është të vësh duart në kokë. Të nderuar qytetarë, të nderuar kolegë të ...

Me Shume
06 Nov
0

Papunësia në rritje, vendi në prag  të trazirave sociale

Te nderuar kolege! Dy dite me pare  Sabahete Puka 62 vjecarja  nga Shkodra vrau veten me arme zjarri, kur pa se ne deren e baneses saj kishin mberritur permbaruesit, per ti marr shtepine dhe per ta nxjerr ate ne rruge, sepse nipi I saj e kishte lene peng per nje kredi 2.5 miljon leke ! ...

Me Shume
05 Nov
0

Sa më shumë rilindja qeveris, aq më i gabuar është drejtimi

Kur flet për buxhetin faktik të vijnë në mendje dy ngjarje; Së pari, mundësia për ta gjykuar buxhetin nën efektin e tij të plotë jo vetëm në 2014 por edhe në kuadrin e gjëmave të vitit aktual dhe së dyti, ...

Me Shume
05 Nov
0

Ministri Beqaj mori sërish tendera para 2 ditësh, 3.2 miliardë lekë

Është e papranueshme heshtja e Kryeministrit ndaj sjelljes rrugacërore të Ministrit Beqaj. Në mendimin tim falja që kërkoi ai s’ka asnjë vlerë. Nuk mund të cënohet më fjalor të urrejtjes një kolege, një mjeke, një nënë. Jam e surprizua nga ...

Me Shume
05 Nov
0

Faktet ulërasin, ekonomia po rrokulliset drejt greminës

Buxheti faktik që diskutujmë sot fakton dështimin progresiv të një modeli ekonomik i cili në filozofinë e tij e ka mbytjen e biznesit, rëndimin e qytetarit dhe grabitjen e pasurisë shtetërore e njerëzore. E me sa duken bathët në këto ...

Me Shume
05 Nov
0

Kjo qeveri po zhvat pasurinë e financat publike

Buxheti i vitit 2014, edhe pse u quajt nga qeveria si më i madhi në histori, ishte  tamam nje piramidë me baze tre kendore qe u mbeshtet ne tri shtylla: ne bllokim të punësimit, ne mosmbështetje të përformancës ekonomike dhe ...

Me Shume
05 Nov
0

Janë rrënuar xhepat e qytetarit dhe bilancet e biznesit

Duke shqyrtuar sot realizimin e Buxhetit Publik të 2014 në fakt në nxjerrim konkluzionet për efektet e politikave qeveritare për të parin vit të qeverisjes Rilindase. Ajo qe se pari te bie dukshem  ne sy eshte braktisja e menjehereshme e ...

Me Shume
05 Nov
0

Plani i opozitës shpëton vendin nga vjedhja masive e qeverisë

Të nderuar kolegë, Sot në axhendë plenare kemi “ buxhetin faktik 2014”, i cili në cdo paragraf dhe term të tij është nje faqe e zeze e kesaj Qeverie. Është dokumenti i cili edhe pse është riparë disa herë nga ...

Me Shume
05 Nov
0

Qeveria po mbyt çdo zë të lirë të shoqërisë shqiptare

Të nderuar kolegë, Projektligji për krijimin dhe funksionimin e këshillit kombetar për shoqërine civile , është një projektligj i rëndësishëm , që ka të bëjë me demokracinë, lirinë e qytetarëve shqiptarë. Dhe sigurisht ndryshimet qe paraqitni sot , jo vetem ...

Me Shume