Sot Partia Demokratike zhvillon Kuvendin Programor për prezantimin e programit për zgjedhjet e ardhshme politike, me sloganin “Shqipëria meriton më shumë”.

DEPUTETJA E PD, MERITA BAKIU

Sot Shqiperia ka probleme ka probleme te medha dhe serioze. Shkaktari i tyre eshte Edi Rama. Eshte vertetuar se ai nuk mund ti zgjidhe ato per njerezit. Sot ne Shqiperi grate jane te braktisura nga vemendja e qeverise.

Gruaja prioriti ynë kryesor.

Një grua e lumtur dhe e fortë, është një familje e shëndetshme një shoqëri e suksesshme. Gruaja nuk duhet të mbetet peng I mëshirës së burrave edhe për bukën e gojës. Që gruaja shqiptare të rimarrë rolin që i takon në shoqëri, për të qënë e pavarur, për të marrë dinjitetin është fuqizimi i saj ekonomik, dhe kjo mund arrihet nëpërmjet mirë-arsimimit

Partia Demokratike angazhohet:

1.Asnjë vajzë të mos ndërpresë shkollën për shkak të pamundësive ekonomike.
2. Bursa studimi per vajzat qe vijne nga familje me veshtiresi ekonomike dhe nga zonat rurale
4. Lehtesi per bizneset qe punesojne gra dhe vajza.
5. Mbeshtetje financiare per gra dhe vajza qe merren me pune artizanale dhe qe punojne ne sektorin e bujqesise
6. Mundësi rritjeje dhe aftësimi profesional për gratë e papuna ose viktima të dhunës në familje;
8. Fonde të dedikuara për sipërmarrjet e grave biznesmene.
9. Kurse falas per grate e vajzat shtepiake qe te marrin nje profesion
10.Shendeti I grave eshte ne vemendjen tone ndaj do te forcojme masat për mbrojtjen e shëndetit të grave, kudo ku ato jetojne,
parandalimin dhe diagnostikimin sa më të hershëm të patologjive që prekin grate.
11. Rritjen e mëtejshme të burimeve financiare në funksion te programeve për mbrojtjen e shëndetit të gruas.
Grate qe jane viktima te dhunes
12. Mbeshtetje dhe fuqizim ekonomik per grate qe jane viktima te dhunes e trafikimit.
13. Dyfishimi i ndihmës ekonomike për gratë kryefamiljare, viktima të dhunës.
14. Ofrimi i bursave studimit falas për të gjitha fëmijët e nënave kryefamiljare, viktima të dhunës në familje.
15. Do te mundësojme strehim te paguar nga shteti për të gjitha gratë, të cilat kanë marrë urdhër mbrojtjeje nga gjykatat..