Sot Partia Demokratike zhvillon Kuvendin Programor për prezantimin e programit për zgjedhjet e ardhshme politike, me sloganin “Shqipëria meriton më shumë”.

Oriola Pampuri:

o Në një kohë kur qeveria e Edi Ramës është e zhytur në skandale dhe është mbytur nga zullumet, Partia Demokratike e Shqipërisë është forca e parë politike që ka gati një program për familjet shqiptare dhe një plan konkret për daljen nga kriza.
o Ne e dimë që Shqipëria po shkon përditë dhe më shumë në drejtimin e gabuar! Familjet shqiptare po përjetojnë ditët më të vështira mes varfërisë që rritet, emigracionit që e gërryen dhe pasigurisë për të ardhmen e rinisë!
o Nënat shqiptare qajnë për bijtë e tyre që largohen nga vendi, ndërsa Edi Rama u tregon nga facebook-u se ka ndërtuar parkingje për makinat dhe pret që ta duartrokasin!

Ne qeverisjen e Partise Demokratike,

 5 milion euro do te jete granti per ngritjen e 1000 bizneseve te reja vetem per grate sipermarrese

 Personat me aftësi të kufizuar do te jenë pjesë reale e vendimarrjeve tona qeverisëse si dhe do tju subvencionohen sherbimet sipas nevojave te tyre.

 Pagesa per personat me aftesi te kufizuar do jetë 70% e pages minimale.

 Do te ndryshojme statusin e jetimit, duke zgjeruar numrin e perfituesve, perfshire edhe ata qe nuk kane njerin prind.

Emigracioni, pasiguria për të krijuar familje të reja, ulja e lindshmërisë dhe kostot e larta të strehimit i pamundësojnë të familje të reja të ndërtojnë një të ardhme në vendin e tyre.
Prandaj PD ne qeverisjen e saj do te:

 Subvencionojë interesin e plote te kredise per strehim per 30 mijë cifte te reja.

 Do ti mundesoje pagë te plotë për periudhën e lejes së lindjes për nënat në marrëdhënie pune.

 Ne angazhohemi për një rritje të mbështetjes për familjet në nevojë, duke dyfishuar Ndihmën Ekonomike.

 Do te mundesojme orientimin e vajzave dhe grave për të ndjekur studime apo kryer kurse profesionale në fushat e lidhura me teknologjinë e informacionit, nëpërmjet programit “Gratë në dixhitalizim”;

 Do të rritim pagat, do të mundesojme taksim të diferencuar dhe mbështetje te arsimit profesional për të përmirësuar ekuilibrin gjinor në profesionet, të cilat janë mbizotëruar tradicionalisht nga burrat.

 Do te nxisim pjesëmarrjen e grave dhe vajzave në arsimin e mesëm të përgjithshëm apo profesional.

 Do te ofrojme Mbështetje financiare për gra dhe vajza që kontribuojnë në industrinë e artizanatit.