Sot Partia Demokratike zhvillon Kuvendin Programor për prezantimin e programit për zgjedhjet e ardhshme politike, me sloganin “Shqipëria meriton më shumë”.

Gazment Koduzi

Financimi i sistemit shëndetesor

Sot, sistemi shëndetësor shqiptar është më i keqfinancuari në rajon, ku askush nuk paguan sa shqiptarët për shëndetin që është 60 % e 1.2 miliardë Euro në vit, është më e larta në rajon, dhe 4 herë më e lartë se mesatarja e vendeve të BE. Skema e sigurimeve shëndetësore është drejt kolapsit, pasi nuk mbulon dot nevojat e sistemit shëndetësor, ku shumica e fondeve vijnë nga buxheti i shtetit, dhe e ngarkuar me pagesat për koncesionet, ku gjatë v. 2023 janë paguar 53 milion Euro.
Politikat e ndjekura në farmaceutikë, sollën largimin e përfaqsive farmaceutike dhe kompanive prestigjoze, duke hapur rrugën barnave me origjinë jo të sigurtë, cilësi e ulët, si dhe uljen e numrit të al