Partia Demokratike, përmes sekretarit për Marrdhëniet me Publikun, Edvnin Kulluri, ka reaguar në lidhje me deklaratat e SHBA dhe BE për rezolutën anti-korrupison. Me anë të një postimi në Facebook, Kulluri shkruan se nisma e PS është e pakuptimtë, e nxituar dhe e njëanshme.

Ai gjithashtu thotë se PD u shpreh qartë që Rezoluta Anti-Korrupsion përmban qëllime të dyshimta, të paqarta dhe fatkeqësisht kërcënuese për institucionet e drejtësisë. Sipas tij, qëndrimi i sotëm i partnerëve ndërkombëtarë konfirmon se e vetmja rrugë është konsolidimi dhe mbështetja pa rezerva ndaj SPAK!

 

Reagim i PD për deklaratat e SHBA dhe BE për rezolutën anti-korrupison, Sekretari për Marrëdhëniet me Publikun, Edvin Kulluri:20

 

Sic ishte e kuptueshme nisma e PS per “reforma anti-korrupsion” eshte e pakuptimte, e nxituar dhe e njeanshne!

Partia Demokratike u shpreh qarte se Rezoluta Anti-Korrupsion permban qellime te dyshimta, te paqarta dhe fatkeqesisht kercenuese per institucionet e drejtesise. Sic deshmojne qendrimet kundershtuese ndaj SPAK te Kryeministrit, nuk ekzistojne kushtet dhe arsyet per nje Rezolute te sjelle nxitimthi per votim ne Kuvendin e Shqiperise, pa u konsultuar paraprakisht me opoziten! Reformat qe kerkojne nderhyrje ne sistemin e drejtesise nuk mund te kryhen pa konsensus dhe aq me teper ne kundershtim me perceptimin publik qe e mbeshtet punen e SPAK ne shumice derrmuese sipas te gjitha sondazheve.

Rama e ka te kote qe nxit mazhorancen ndaj shumices se qytetareve qe kerkojne zbatimin e ligjit ndaj mazhorances se perfshire ne korrupsion ne te gjitha nivelet! Qendrimi i sotem i partnereve nderkombetare konfirmon se e vetmja rruge eshte konsolidimi dhe mbeshtetja pa rezerva ndaj SPAK!