Sot Partia Demokratike zhvillon Kuvendin Programor për prezantimin e programit për zgjedhjet e ardhshme politike, me sloganin “Shqipëria meriton më shumë”.

Kreshnik Çollaku, nënkryetar i PD:

Ashtu si antaresimin ne Nato,Partia Demokratike vlereson se Integrimi Europian eshte nje prioritet shteteror dhe kombetar.
Integrimi europian sot eshte jo vetem nje ceshtje standartesh modernizuese te shtetit por dhe nje ceshtje sigurie ne mbrojtje te hapsires vlerave te botes demokratike ku duam te bejme pjese.

Partia Demokratike vlereson se Shqiperia pergjate viteve te qeverisjes se maxhorances socialiste ka mbetur ne vend.

Edhe pse ne opozite Partia Demokratike qofte brenda apo jashte vendit ne cdo rast,pa asnje kusht ka mbeshtetur e nxitur rrugen europiane te Shqiperise.
Pavaresisht kesaj,niveli i larte i korrupsionit ne vend,lidhjet e tmerrshme te provuara ne te gjitha nivelevet e qeverise me krimin e organizuar ,cenimi i vazhdueshem i lirive te qytetareve, cenimi i vazhdueshem i zgjedhjeve dhe votes se lire te shqiptareve jane shkaqet thelbesore te bllokimit te Shqiperise ne kete rrugetim. Ne menyre te drejtperdrejte pergjegjese per kete situate eshte qeverisja socialiste ne vend.

Partia Demokratike angazhohet ne perfundimin brenda mandatit te pare te procesit te negociatave per shumicen e kapitujve me BE,me qellim pergatitjen e vendit per antaresim te plote ne BE brenda vitit 2030.
Partia Demokratike angazhohet per cmontimin e plote tr pengesave drejt integrimit te vendit me BE.

Me mbeshtetjen e drejtesise se pavarur dhe Spak ne luften kunder korrupsionit.
Me goditjen drastike te lidhjeve te politikes me krimin e organizuar permes luftes pa kompromis me grupet kriminale dhe interesat e tyre ekonomike e financiare.
Me goditjen e lidhjeve te politikes me krimin e organizuar duke nxitur dhe realizuar vetting politik per cdo funksionar publik apo shteteror.
Me garantimin e proceseve zgjedhore te ndershme e te lira. Me garantimin e mbrojtjen e lirive dhe te drejtave te qytetareve

Partia Demokratike ndjek me vemendje dhe si antare e Nato ndan pergjegjesine e rruges integruese te Ballkanit Perendimor,te paqes sigurise ne rajon.
Partia Demokratike garanton mbeshtetje e angazhim te plote e aktiv ne te gjitha nismat rajonale qe synojne integrimin euroatlantik te rajonit,si dhe mbeshtet totalisht e pa rezerva nisma si Procesi i Berlinit,duke dekurajuar cdo format tjeter me destinacion te paqarte dhe qe rrezikon te devijoje nga parimet e integrimit ne BE.
Partia Demokratike ka si ceshtje prioritare ne politiken e saj te jashtme interesat shqiptare ne rajon.
Mbrojtja e integritetit territorial dhe sovranitetit,si dhe konsolidimi i shtetit demokratik ne Kosove eshte nje prioritet percaktues per per Partine Demokratike ne politiken e jashtme,ne marredheniet dypaleshe dhe shumepaleshe me rajon e me gjere.
PD do te mbeshtese e konsolidimin e faktoreve politike shqiptar ,dhe do te nxise fuqizimin e perfaqesimit institucional te ketyre faktoreve ne vendet fqinje.
Partia Demokratike angazhohet dhe garanton nje Harmonizim te plote te qasjes ne ceshtje te politikes se jashtme dhe sigurise me aktoret e faktoret politike shqiptare ne rajon,larg paternalizmit,personalizimit dhe nderhyrjes ne ceshtje te brendeshme dhe konfliktualitit te shfaqur ne menyre te demshme pergjate viteve te qeverisjes Rama.
Konfliktualitetin dhe klientelizmin e qeverise Rama,PD do ti kundervendose Harmonizimin dhe Respektin reciprok me te gjithe faktoret politike shaiptare ne rajon.

Partia Demokratike konsideron jetike rolin e diaspores shqiptare. PD vlereson se ka nje shqiperi tjeter jashte kufijve e cila ka te drejten te ndihet e perfshire dhe e perfaqesuar ne jeten publike,ekonomike dhe politike ne vend.
PD zotohet te garantoje te drejten e votes per diasporen si nje detyrim kushtetues i RSh ndaj shtetasve te saj.
Partia Demokratike ne mbeshtetje te ruajtjes se gjuhes kultures e identitetit shqiptar,merr persiper ngritjen e Institutit te Gjuhes e Kultures Shqiptare,me nje rrjet filialesh ne vendet ku jetojne e punojne shqiptaret ne bote.