Nesër më 1 qershor, Partia Demokratike do të shpalosë Programin e saj në sloganin SHQIPËRIA MERITON MË SHUMË! Nga postimi i Bashës duket qartë simbolika kuqezi, që ngërthen dhe mesazhin e një oferte gjithëpërfshirëse nga ana e Partisë Demokratike për të gjithë shqiptarët nga veriu në jug, duke vendosur qytetarët në qendër të ofertës së demokratëve për qytetarët shqiptarë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Mësohet se disa nga fushat ku është i fokusuar programi i PD janë e ardhmja e rinisë, rritja e mirëqenies, lufta kundër korrupsionit, kundër varfërisë, emigracioni, arsimi etj.

Është hera e parë që ky program shpafqet para një publiku kaq të gjerë, shumë kohë përpara zgjedhjeve parlamentare, duke shënuar një qasje të re në parashtrimin e ofertës politike, në një arenë debati dhe diskutimesh transparente dhe gjithëpërfshirëse, përmes të cilës qytetarët do të njihen në mënyrë të drejtëpërdrejtë me ofertën e Partisë Demokratike.