Kryetari i degës së PD, Krujë, Sabah Sheta, shprehet se me ardhjen e kryeministrit Rama në qytet, bashkia u kujtua që të pastrojë rrugët dhe të mbush disa nga gropat. Në postimin e tij në Facebook, Sheta thotë se kompania e kontraktuar nga ARRSH për mirëmbajtjen e rrugës Fushë-Krujë-Qafë Shtamë, nuk ka investuar kurr mbi këtë aks.
Ai gjithashtu thotë se procesi i Rindërtimit në Bashkinë Krujë ka 6 muaj që ka përfunduar dhe qytetarët nuk futen në banesa dhe pse i kan dhene dhe letrat ne dore.

 

POSTIMI i PLOTË

Festë në Krujën tonë se na erdhi udhëheqësi, u pastruan rrugët dhe mbushën disa gropa me asfalt, bëmë dasëm pa dhëndërr…
“Festë” e madhe sot në Krujë. Entuziazëm tek rilindasit dhe patronazhistët sepse do të vinte i gjati, “naltmadhnia” i tyne Edi nga Tirana. Qytetarëve të pezmatuar dhe të painteresuar nga kjo vizitë diçka iu bëri përshtypje e siç duket sa për sot iu shërbeu. Rrugës nga do të kalonte kryerilindasi kryeministër, nisën të hiqen mbeturina e hedhur anash e tek-tuk duhej të mbulohej ndonjë gropë që të mos tronditej udhëheqësi. Ja pra që vizita e dha një minimum efekt, e krutanët “luten” që i gjati të vij çdo ditë në qytetin e tyre sepse ndoshta do të pastrohej e gjithë zona e asfaltohej aksi i rrugës i lënë nën mëshirë të fatit ku edhe pse për mirëmbajtjen e rrugës Fushë-Krujë-Qafë Shtamë duhet të jetë një firmë e kontraktuar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar për mirëmbajtje, gjendja është skandaloze.
Pyetja që i shtrojmë kryeministrit në ikje Edi Ramës dhe ministres infrastruktures Balluku është: Ku shkojnë paratë e kontraktuar nga ARRSH për firmën që mirëmban rrugën Fushe Kruje-Qafeshtame kur mbi këtë aks rrugor nuk ka asnjë investim për mirëmbajtjen të saj apo riparim të dëmeve nga 10 vjet: Apo thjesht vidhen??
Në Krujë sot kishte festë nga rilindasit, veçse për çfarë festohej nuk e dinte askush, madje as vetë ata. Ishte si një dasëm pa dhëndurë ose më saktë dhëndërri “martohet” çdo muaj por nuse nuk po merr. Kjo po ndodh me krutanët sepse kryeministri vjen në Krujë për Rindërtimin bën shoë mediatik dhe shtëpitë familjeve të dëmtuara nga tërmeti nuk po iu jepen.
Procesi i Rindërtimit në Bashkinë Krujë ka 6 muaj që ka përfunduar dhe qytetarët nuk futen në banesa dhe pse i kan dhene dhe letrat ne dore: Per këtë spektakël të kryerilindasit Rama të cilin nuk dihet edhe sa herë do e shohim në qytetin tonë. Madje banorët po jetojnë me qera ku as bonueset nuk iu jepen më nga 8 muaj!
Kjo që po ndodh me qytetarët e dëmtuar nga tërmeti në Krujë, është e turpshme dhe e patolerueshme. Rama dhe rilindësit siç duket kanë ndërmend ta vazhdojnë këtë shoë mediatik deri në një “dasmën” e madhe që Rama do të organizojë pak para zgjedhjeve për ta shfrytëzuar për fushatë elektorale.
Ky është një tregues që kryeministri nuk është aspak i interesuar për hallet e banorëve që nuk po futen në shtëpi, por për interesin e tij elektoral, ku për të çdo gjë është matematikë elektorale.
Dega e PD Krujë i bën thirrje pushtetit vendor dhe atij qendror që të futin banorët në banesat e tyre. Përsa kjo nuk po ndodh?!. Është për llogari elektorale, apo largqoftë korruptive ku banorëve do iu duhet dhe të paguajnë për të gëzuar shtëpitë e tyre?! Përgjigjia pritet nga autoritetet…