PRONONCIMI PËR MEDIAT I SEKRETARIT TË PËRGJITHSHËM TË PD, ENKLEJD ALIBEAJ, NË OBORRIN E KUVENDIT

Ne i kemi paraqitur disa kërkesa zonjës kryetare të Parlamentit, që tashmë e dini që është kallëzuar nga ana jonë në SPAK dhe po ua parashtroj edhe juve për t’ua parashtruar se cilat janë këto kërkesa, nevoja që ne besojmë që publiku i do. Janë një sërë interpelancash që kemi kërkuar me kryeministrin, njëa daton që në tetor të 2023-it. Kemi paraqitur disa iniciativa ligjore, ato të cilat ne besojmë që janë nevojë urgjente dhe kërkesë e publikut, siç është paketa e plotë e mbështetjes që do të duhet t’i jepet SPAK-ut. Kemi paraqitur projektet të tjera siç është heqja e imunitetit. Një ndryshim në rregulloren e Kuvendit për heqjen e imunitetit të deputetëve që nuk besojmë që është thjesht dhe vetëm një nevojë e demokracisë, por është nevojë urgjente e publikut shqiptar për t’i dhënë mbështetje SPAK-ut.
Kemi paraqitur edhe projektpropozimez tona për kodin zgjedhor. Dhe po marrë shkas pikërisht nga ngjarja që ndodhi në parlament. Me të drejtë sot shqiptarët e diasporës kërkojnë votën e tyre, kërkojnë të drejtën e tyre kushtetuese. Ky parlament u bë së paku prej disa muajsh që është në shkelje totale të Kushtetutës, të vendimeve të Gjykatës Kushteutuese, për t’i garantuar votën e diasporës. Dhe çdo ditë që ecën në fakt është një shkelje e kësaj të drejte. Mesa duket anë gjetur me një hipokrizi therrëse që ta zvarrisin nëpë skutat e parlamentit gjasme diskutimin për reformën zgjedhore. Ndërkohë që në parlament është depozituar nga ana jonë që në 15 nëntor të vitit të kaluar, drafti i plotë i votës së diasporës, së bashku me disa të tjera, si listat e hapura, Shqipria një zonë, votimi dhe numërimi elektronik.
Ndaj me të drejtë ata djem, ata njeëz të cilët kuptojnë, besojnë që ky parlament duhet të jetë zëri i tyre, do të jetë mbështetësi i interesave të tyre, ka dalë prej kohësh nga roli i vet. Zhvillohet thjesht dhe vetëm një hipokrizi. Çudia më e madhe është që për interesa të vogla okulte, siç ishte në rastin e amnistisë, natën e gjetën me shpejtësi gjuhën e përbashkët për të nxjerr të korruptuar të dënuar nga SPAK dhe GJKKO, për t’i njerrë dhe për t’i amnistuar.
Ky pra është dopjo standardi që aplikohet në këtë parlament, me dorën e Lindita Nikollës dhe me mbështetjen e të gjithë atyre që 25 ditë më parë u bënë bashkë si një front anti-SPAK. Nsaj besoj që kjo është mënyra më e mirë për t’ia bërë të ditur publikut nëpërmjet medias se çfarë i takon çezarit, t’i japim Çezarit. Për një nga nevojat dhe kërkesat e mëdha të pothuajse gjysmaës të shqiptarëve dhe votës së tyre, e ka çuar deri në fund detyrimin e vet, misionin e vet për votën e diasporës. Çdo e enjte që bëhet një teatër dhe që nuk diskutohet vota e diasporës, që nuk diskutohet mbështetja që i duhet dhënë SPAK-ut, që nuk diskutohet heqja e imunitetit, që nuk diskutohet vettingu i politikanëve, që nuk diskutohen interpelancat e kërkuara prej kaq e kaq muajsh, është thjesht nëj thikë pas shpine që i bëhet shqiptarëve. Sigurisht kjo nuk është e re, por se ne jemi këtu për t’ua bërë me dije shqiptarëve që jemi në të njëjtën linjë me nevojat dhe kërkesat e tyre.

Data: 02/05/2024