Koordinarori kombëtar pranë PDSH, Dritan Sula, ngre shqetësimin e menaxhimit të mbetjeve në bashkinë Dimal. Në një postim në Facebook, Sula shprehet se edhe pse tarifat janë rritur nga ana e bashkisë, shërbimi nuk është i duhuri, duke sjell pasoja të rënda jo vetëm në ekosistem, por edhe në shëndetin e njeriut.

Ai më tej thotë se ky problem i është adresuar shumë herë kryetares së bashkisë, por që ka rënë në vesh të shurdhët.

 

POSTIMI I PLOTË

Menaxhimi jo i duhur i mbetjeve eshte nje problematik qe haset jo vetem ne fshatin Kuc, por ne te gjitha fshatrat e bashkisë Dimal.

Pavarsisht se ky problem i eshte adresuar shume here kryetares se bashkise, ky shqetesim ka rene ne vesh te shurdhet.

Shume here eshte kerkuar qe pastrimi i mbetjeve te behet me shpesh dhe te vendosen me shume kosha por asnje mase nuk eshte ndermarr .

Pavarësisht tarifave të Bashkisë që vazhdimisht janë rritur, sërish shërbimet për banorët e zonës janë në kushte të këqia.

Pamjet tregojne qarte ndotjen e shkaktuar ne mjedis.

Kjo ndotje eshte nje kamban alarmi pasi pasojat jane te renda jo vetem ne ekosistem, por edhe ne shendetin e njeriut.

Keto mbetje shkaktojne ndotje te ujera siperfaqesor dhe nentoksore,ndotje te ajrit,flores dhe faunes; te gjitha keto kane potencialin per te shkaktuar efekte te demshme shendetesore si:astma,bronkit,defekte te lindura,kancer,efekte te demshme ne melci,veshka etj.

Partia Demokratike Dimal kërkon nje zgjidhje sa me të shpejtë të ketij problemi nga autoritetet perkatese te bashkise.

Gjithashtu, siguron të gjithë banorët e Dimalit dhe të fshatrave të tij që PD do të jetë zëri i tyre për çdo shqetësim.