Sekretari për Marrëdhënet me Publikun në PD, Edvin Kulluri, shprehet se rezoluta e propozuar nga PS është një gjë krejt pa kuptim. Sipas Kullurit, korrupsioni luftohet me dy mënyra dhe në të dyja rastet nuk ka pse të ftohet opozita për të votuar diçka përtej saj.

POSTIMI I PLOTË

Dy menyra ka per te luftuar korrupsionin. E para eshte sistemi i drejtesise qe e heton dhe e gjykon penalisht. Kete gje e bejne prokurorite dhe gjykatat. E dyta eshte vete qeveria permes reformave, institucioneve te veta dhe vullnetit politik.

Ne rastin e pare sistemi i drejtesise eshte i pavarur ne ushtrimin e dhenies se drejtesise. SPAK kete gje po e ben vete. Ne rastin e dyte qeveria dhe drejtuesit e saj e kane ne dore vete te parandalojne dhe godasin korrupsionin brenda institucioneve te ekzekutivit.

Ndaj rezoluta e propozuar nga PS eshte nje gje krejt pa kuptim. Ne te dyja rastet opozita s’ka pse te ftohet per te votuar dicka pertej saj. As duhet te fuse hundet ne punet e prokurorive dhe gjykatave e as nuk ndikon dot ne punet e qeverise.

PS i mbetet vecse te mbeshtese publikisht dhe me akte konkrete permes instrumentave qe ka ne dispozicion, SPAK dhe prokurorine e pergjithshme e gjykatat e shkalles te pare dhe te dyte. Gje qe e ben pergjysem, perderisa nuk kane cuar asnje zyrtar te larte socialist per hetim sic eshte shprehur vete Dumani. Ndersa opozita te denoncoje publikisht rastet qe konstaton duke derguar padi penale dhe ngritur komisione hetimore ne parlament.

Cdo levizje tjeter si kjo e rezolutes eshte propagande 5-lekeshe!