Deputetja e Partisë Demokratike, Flutura Açka ka reaguar në lidhje me deklaratën e Akademisë së Shkencave.

Në një postim në Facebook, Açka shprehet se gjuha që përdor Skënder Gjinushi në emër të akademikëve është e patolerueshme.

Deputetja demokrate më tej shkruan se të shpallurat “aleanca fluide” të Komisionit, grip që po kaluaka shumica që përfaqësohet në Komisionin Parlamentar për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik, janë vetëm veshtulli të ndërgjegjjes politike të disa kolegëve të shumicës dhe qasjes me të drejtën, që ndonjëherë e kapërcejnë edhe detyrimin politik.

Postimi i plotë:

Të nderuar Akademikë të këtij vendi!

Si mund ta lejoni të flasë në emrin tuaj një njeri i vetëm që ju drejton?

Si mund të flasë me këtë gjuhë Akademia e Shkencave, duke gjykuar vendimet e Parlamentit nëse janë të drejta ose jo, kür pretendon Autonominë e saj?!

Z. Gjinushi, zoti Koçi dha dorëheqjen për të fshirë historinë e turpshme të shkeljes së hapur të Rregullores së Parlamentit, ndër më flagrantet e kësaj legjislature, të cilën nuk mund ta mbulojnë kërcime të tilla politike.

Të shpallurat “aleanca fluïde” të Komisionit, grip që po kaluaka shumica që përfaqësohet në Komisionin Parlamentar për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik, janë vetëm veshtulli të ndërgjegjjes politike të disa kolegëve të shumicës dhe qasjes me të drejtën, që ndonjëherë e kapërcejnë edhe detyrimin politik.

Sepse, nē të vërtetë, aleanca betonarme puniste, që u shqetësuaka nga demokratizimi i Parlamentit, nuk ndryshon, siç edhe duket, duke ia bërë domen të njê shpure me pushtet të përjetshëm shkencën, kulturën shqiptare dhe vetë Shqipërinë, e duke ia kufizuar kështu brezave konkurrimin e ndershëm.

Mbledhja e Komisionit Parlamentar për EMIP e datës 19 korrik 2023, ështē një puç i pastër, një krim institucional i dënuedhëm. Një tinzari ndaj publikut shqiptar dhe ndaj kolegëve tuaj të nderuar, një pjesë e të cilēve mē kanë shkruar shumë të shqetësuar për “tiraninë” tuaj akademike.

Do t’u shpjegoj me sërë argumentat kundër panagjerizmit tuaj “sentimental”, z. Gjinushi, dhe si kuadër i vjetër shteti dhe si përfitues i përjetshëm pushteti, e kuptoni shumë mirë.

Gjëja e parë që duhet të bëni është një ndjesë e thellë për seksizmin tuaj të shprehur hapur nē mbledhjen e Komisionit të datës 11 korrik 2023.

Filloni aty! Ndryshe do të detyrohemi, si në fiksion, t’i bëjmë muret e zyrave ku keni buajtur ju në 40 vjet pushtet, të flasin.