Në Komsionin Hetimor të Inceneratorëve ishte i pranishëm përmes platformës online, administratori i kompanisë së Inceneratorit të Fierit Loran Dusha. Ai paraqiti disa ditë më parë një test Covid-19 ku rezultonte pozitiv por këmbëngulja e opozitës për ta pasur dëshminë e tij vuri në lëvizje Kuvendin për të ofruar një dëshmi përmes platformës online.

“Intervistuam edhe z. Loran Dusha, pas një jave që përpiqeshim që të kishim kontakt me të. Nga informacioni dhe intervista e tij përveç fakteve që nuk di, nuk kam dëgjuar, nuk kam parë, mgjse ka rreth 10 vite që është përfaqësues i kompanive që zotëron Klodian Zoto, Loran Dusha çuditërisht del edhe punonjës dhe përfaqësues ligjor i Kompanisë “Hermes Communication”. Të gjithëve ju kujtohet Kompania “Hermes Communication” është kompania ku ka qenë aksioner Ministri i sotëm Rindërtimit, z. Arben Ahmetaj”, u shpreh kryetarja e Komisionit Tabaku në konferencë.

Sipas Tabakut kjo provë e re që u zbulua në dëgjesat e komisonit tregon se skema e pastrimit të parave dhe grupit të strukturuar criminal zbatohet nga 10 individë që kanë qenë bashkëpunëtorë të hershëm. Ajo vuri në dukje se “Janë 10 individë që punojnë në po të njëjtën kompani, për Klodian Zoton, Mirel Mërtirin dhe Stela Gugalljan. Që hapin kompani të reja, që regjistrohet si asministratorë në kompani të reja, të cilët marrin kontrata të ndryshme konçesionare.”

Partia Demokratike thekson se Arben Ahmetaj është një nga përfituesit e aferës së inceneratorëve, pasi është faktuar se Ahmetaj ka qenë i përfshirë në aksident automobilistik ndërsa udhëtonte me makinën e Mirel Mërtirit në Maqedoninë e Veriut. 

Tabaku bëri publike dokumenta ku faktohet përfshirja e Administratorit Loran Dusha në kompaninë e themeluar dhe me aksione të Arben Ahmetaj, “Hermes Communication”, ndonëse Dusha e mohoi këtë.

Po kështu Tabaku bëri publike dokumente që flasin për lidhjen e ngushtë të Dushës dhe Gugalljas pasi të dy kanë punuar për vite tek kompania C.G.C që administrohet nga Mirel Mërtiri.

Tabaku vuri në pah faktin se kompania e inceneratorëve ndonëse është paguar dhe në kohën e pandemisë për shpenzime luksi ka mundur të përfitojë edhe 69 mln lekë nga fondi i garancisë sovrane.

“A i kujtohet të gjithë shqiptarëve se si u mbyll e gjithë Shqipëria se si bizneset e vogla falimentuan, se si mijëra qytetarë dolën pa punë, se si thonin se nuk kemi mundësi t’i paguajmë dot me buxhetin e shtetit, ndërkohë që inceneratori ka marrë kredi me garanci sovrane për paga 4 mijë euro.

Të vetmet të ardhura ishin nga buxheti i shtetit të cilat nuk ndaluan asnjëherë, dhe ata përsëri marrin lek nga shteti për të paguar pagat.

A e kuptoni përmasën e këtij skandali përmasën e kësaj afere të jashtëzakonshme”, tha Tabaku.