Dëgjesat e ditës së parë konfirmojnë përpara shqiptarëve vjedhjen kriminale, prej 430 milionë eurosh, në të cilën është përfshirë gjithë qeveria.

Ja çfarë u vërtetua në seancën e parë:

• Pagesat për inceneratorin e Tiranës kanë filluar 2 vjet para se të nisin punimet;

• Incenerimi nuk ka nisur, por prej 2018-ës qytetarët paguajnë 29 euro/ton;

• 850 mijë euro të faturuara për udhëtime në mes të pandemisë;

• 10 milionë lekë në muaj janë paguar për Edmond Bllako, babai i deputetit socialist Alqi Bllako;

• Klodian Zoto, Stela Gugallja dhe Mirel Mërtiri kanë përfituar pagesa të mëdha edhe nëpërmjet kompanive të tyre për konsulencë, në kundërshtim me ligjin;

• Administratori i incenerarorit të Fierit A. Myrtezani dëshmoi se nuk e ka marrë kurrë pagën e deklaruar në tatime prej 9 milionë lekë në muaj.