PD i referohet medias ndërkombëtare, Zëdhënësja Ina Zhupa: Imazhet e dhunës së Berishës në të gjithë botën. Pas shpalljes nongrata, ai kërkoi të marrë PD me dhunë

8 janari ishte një ditë e zymtë për çdo shqiptar kudo ku jeton, brenda apo jashtë vendi. Imazhet e dhunës dhe thirrjet për derdhje gjaku demokratësh pushtuan mediat kryesore. Jo vetëm shqiptarët por e gjithë bota e mori vesh se si Sali Berisha pas shpalljes non grata kerkoi të marrë me dhunë