Ujë paguajnë e ujë s’ka!

Banorët e 9 pallateve pranë ish Fabrikës së Qelqit në “Kombinat” paguajnë detyrimin mujor të ujit të pijshëm, por ujë të pijshëm nuk kanë. Furnizohen me ujë pusi që mund të përdoret vetëm për shkarkim, por e paguajnë për ujë të pijshëm. Ky problem që prej vitit 2016. Për të gatuar dhe për të pirë blejnë ujë në dyqan, gjë që është shpenzim i dyfishtë për ta.

Për të parë nga afër situatën problematike shkoi Belind Këlliçi, kandidat i PD për deputet në këtë zonë zgjedhore.
Gramozi, një nga banorët e lagjes, i tregoi Këlliçit pusin prej nga furnizohen ai dhe rreth 1000 familje fqinje.

“Nuk kemi fare ujë nga UKT, e kemi nga pusi”, shprehet prerazi banori, i cili tregon se pas një ndërprerjeje 3-vjeçare,
pikërisht në Mars të vitit 2016, kryebashkiaku Erion Veliaj nëpërmjet ndërmarrjes së ujësjellësit që ka në varësi, i faturon çdo muaj. “Ujë pusi me TVSH vetëm ne paguajmë”, tregon ai, duke shtuar se e kanë me detyrim-përcaktim furnizimin me ujë pusi.

Këta banorë të Tiranës ndonëse nuk marrin asnjë shërbim nga UKT, faturohen rregullisht, ku përveç ujit, Bashkia Tiranë mbledh taksat vendore për arsimin, pastrim-gjelbërimin, etj. Një situatë e ngjashme paraqitet edhe në Pallatet Çabej, ku kandidati demokrat Belind Këlliçi zhvilloi takimin e radhës.