Deputeti Bardh Spahia ka nxjerrë zbuluar situatën skandaloze të Urgjencës së Tiranës.

Pacientët shtrohen në shtretër me pleshta, në ambient me lagështirë dhe të amortizuara.

Pacientët transportohen në autoambulanca pa oksigjen dhe pa maska të përshtatura për fëmijë ose të rritur.

Infermieri i urgjencës denoncon se në Spitalin Nënë Tereza përveç kushteve skandaloze në të cilat shteti nuk vë dorë, mungojnë shumë ilaçe të urgjencës mes tyre edhe ilaçi primar kundër atakut në zemër, trinitrina.

“Në QSUT nuk ka ilaçe, mungojnë shumë prej tyre. Autoambulanca nuk funksionon. Mungon oksigjeni, ilaçet e ndihmës së parë “, tregon infermieri i turnit.

Deputeti Spahia thotë se rrëfimi i infermierit është kurajoz, edhe pas dy vërejtjeve e kërcënimeve për largim nga puna.

“Për shkak të denoncimeve të mëparshme të kësaj situate skandaloze vazhdon të flasë me shpresën se diçka do të ndryshojë, se puna fisnike që ai e kolegët e tij bëjnë çdo ditë për të shpëtuar jetë, të mos jetë një mision mbijetese profesionalisht së pari për shkak të mungesave, që nga ilaçet bazike për ndërhyrjen e shpejtë”-shprehet Spahia.

Duke treguar pamjet skandaloze të Urgjencës së Tiranës, deputeti Spahia bëri kontrastin e realitetit me mashtrimet e kryeministrit dhe Ministres së Shëndetësisë, që gënjejnë çdo ditë shqiptarët.