Banorët e fshatit Torovicë të Lezhës shprehen të indinjuar për mungesën e theksuar të investimeve në infrastrukturë, subvencioneve të fermerëve dhe largimit masiv të banorëve nga Shqipëria, veçanërisht fuqisë punëtore.

Ata thonë se qeveria i ka gënjyer.

“Deputetja e zonës, Lindita Nikolla ajo e qeverisë, na pati premtuar që shumë shpejt do bëhet rruga, shumë më shpejt sesa do ta kujtosh ti. Por deri sot nuk ka asnjë lloj veprimi. Problem shumë shqetësues janë gurët që bien nga mali, thotë një banor, i cili shton se rënia e tyre rrezikon shembjen e pallateve”, shprehet një banor.

“Na kanë lënë sikur nuk kemi lidhje me njerëzimin”, thotë një tjetër banor.

Ai shton se dëshpërimi po i largon njerëzit nga vendi i tyre në kërkim të një jete më të mirë.

“Duke mos patur të ardhura njerëzit mbeten me duar në xhep, o zotëri! Kështu që tjetër shteg nuk na lë, vetëm për të ikur. Në qoftë se kërkon një punëtor ta gjesh, nuk ka forca të reja këtu sepse njerëzit kërkojnë të ikin dhe kanë ik. Kështu që ne jemi në dilemën e mbijetesës”.

Ndërsa një tjetër banor shton: “Në 12 të natës ikin, kush ka takat të ikë. Unë më i pari iki nëse mundem”.

Shqetësimin e banorëve të Torovicës e ndoqën nga afër deputetja e qarkut Lezhë, Lindita Metaliaj dhe kryetari i PD-së Lezhë, Paulin Marku. Zonja Metaliaj teksa denoncoi mungesën e theksuar të vëmendjes së shtetit ndaj fermerëve, duke mos i subvencionuar as në bujqësi e as në blegtori, vuri në dukje mungesën e shpresës tek ta, duke reaguar me largim nga Shqipëria.

Ndërsa kryetari i PD Lezhë, Marku, u bëri thirrje qytetarëve, fermërëve, të rinjve lezhianë të bashkohen dhe të reagojnë karshi kësaj keqqeverisje ku në vend të parcelave me drogë dhe hashash, t’u ofrojë qytetarëve punë, jetë dhe siguri.

Deklarata e plotë e Deputetes së Qarkut Lezhë, Lindita Metaliaj: 

Qeveria “Rama” në këto 5 vite e ka premtuar që në mandatin e parë që do ta ndërtonte rrugën, por realisht zero investime për Lezhën dhe kryesisht për zonën e Torovicës.

Fusha e Torovicës dikur ishte një fushë që prodhonte shumë, jo vetëm për zonën dhe për gjithë Shqipërinë, madje edhe për vendet e BE. Ndërsa sot në momentin që flasim fusha e Torovicës nuk prodhon më asgjë, madje as për nevojat jetike për vetë banorët e zonës. Sepse kjo qeveri nuk subvencionet asgjë për fermerët, asgjëe për bujqësinë, asgjë për blegtorinë. Si rezultat i gjithë këtyre faktorëve, këtu banorët po largohen sepse iu mungon shpresa, ose më mirë të themi iu ka vdekur shpresa. Me qeverinë “Rama” askush nuk ka më shpresë të jetojë në trojet e tyre, në vendin e tyre, në shtëpitë e tyre.

Është e vërtetë që ekziston si qendër shëndetësore por është një godinë e kalbur dhe mjeku mungon aty në pesë ditë të javës. Mjeku aty është vetëm një ditë të marte. Ndaj unë dua të bëj një apel qeverisë “Rama” të kthejë vëmendjen nga qytetari, të vëjë prioritet interesin qytetar dhe jo të bashkëqeverisë me krimin dhe me bandat. Pasi sot këtyre qytetareve përveç papunësisë dhe varfërisë sot po iu rrezikohet edhe jeta.

Deklarata e Kryetarit të PD Lezhë, Paulin Marku:

Apeli është që qytetarët duhet të bashkohen dhe të reagojnë karshi kësaj keqqeverisje ku në vend të parcelave me drogë dhe hashash, t’u ofrojë qytetarëve punë, jetë dhe siguri.