Kryetari i opozitës Lulzim Basha u bëri thirrje të gjithë shqiptarëve të ngrejnë zërin e tyre kundër qeverisjes së Edi Ramës, e cila po shkatërron çdo qelizë të shoqërisë, te ardhmen e studentëve e të rinjve, arsimin, shëndetësinë, bujqësinë, investimet dhe ekonominë. Basha theksoi se Rama nuk shqetësohet për Shqiperinë e as për shqiptarët, pasi prioritet i tij është mbrojtja e Sajmir Tahirit, bandave të drogës dhe krimit të cilët e sollën dhe e mbajnë në pushtet.