Deputeti i Dibrës, Xhemal Gjunkshi mbështeti protëstën e shoferëve të furgonëve në Peshkopi, të cilët kërkojnë dhëniën fund të monopolit të transportit të udhëtarëve. Monopoli është vendosur nga Bashkia e Dibrës, e cila i ka dhënë firmës së ish nënkryetarit të Bashkisë të drejtën ekskluzive për të transportuar udhëtarë nga Pëshkopia drejt Tiranës dhe Durrësit. Kjo ka lënë pa punë pjesën tjetër të personave privatë që siguronin jetesën me transportin e udhëtarëve përmes furgonëve.

Shoferët i treguan deputeti Gjunkshi se ata nuk lejohen ta bëjnë më këtë gjë dhe në terminalin e qytetit lejohet qëndrimi vetëm i atyre furgonëve që kanë bërë marrëveshje me firmën e ish nënkryetarit të Bashkisë së Peshkopisë. Deputeti Gjunkshi tha marrëveshja e bërë në kushtet e frikës dhe presionit, është skllavëruese për shoferët që e kanë pranuar. Ata përdorin furgonët e tyre për llogari të firmës që ka monopolin, e cila fiton prej secilit 700 mijë lekë në muaj, por i paguan ata vetëm me 200 mijë lekë të vjetra. Në total nga kjo aferë korruptive, kompania private fiton rreth 20 milionë lekë të vjetra në muaj dhe nuk paguan asnjë detyrim për shoferët apo taksa për bashkinë. Deputeti Gjunkshi tha se kësaj firme Bashkia e Dibrës i ka dhënë edhe tenderin e transportit të arsimtarëve dhe nxënësve. Kompania e ka marrë tenderin, edhe pse oferta e saj ka qene gati trefish më e lartë se kostoja e kompanive paraardhëse. 22 Kryefamiljarët e hedhur në rrugë nga bashkia e Dibrës thanë se, nëse bahskia do të vazhdojë të heshtë, ata do të bllokojnë rrugën kombëtare.​