Zonja deputete,

Zotërinj deputetë,

Zoti kryetar,

Të dashur qytetarë dhe qytetare që ndiqni këtë seancë,

Kryetari de jure i grupit parlamentar të PS paraqiti këtu qëndrimin e Edi Ramës ndaj zgjedhjeve. Në interesin më të mirë të vendit, në interesin më të mirë të demokracisë shqiptare, në interesin më të mirë të shoqërisë shqiptare unë ju bëj thirrje t’a pranoni kërkesën e të gjtha forcave politike opozitare sepse është rruga ligjore, absolutisht e vetme, për të bërë të mundur që shqiptarët të shkojnë në zgjedhje si një vend demokratik, është rruga e vetme për të bërë që qytetarët shqiptarë të votojnë siç votojnë anglezët, dhe jo vetëm ata por dhe somalezët, edhe ganezët dhe qytetarët e shumë vendeve, të cilët në këtë mënyrë kanë arritur të arkivojnë një diskutim dhe kundërshtira dekadash mbi procesin zgjedhor. Po nëse apriori ju e hidhni poshtë, ju vetëm sa bindni opozitën se në këtë vend zgjedhje nuk mund të ketë.

Po ju a e dini se kush ju drejton ju? Ju drejton armiku më i egër, pas kohës së diktaturës, i votës së shqiptarëve, ju drejton njëriu, që njëlloj si Assadi i Sirisë iu thotë qytëtarëve se për t’u votuar ai duhet që ata të votojnë një herë në referendum. Kur ai ju thotë juve që për t’a votuar atë si kryetar, për të patur një rival, duhet të votoni një herë në referendum. Dmth t’ja u rregulloj ai referendumin siç do vet. Po me ju ai mund të bëj çtë dojë por me shqiptarët ai nuk do mund të bëj kurrë.

E dyta, të zgjidhet përfundimisht çështja e votimit të emigrantëve. Eshtë një njollë turpi de facto përjashtimi i tyre nga e drejta e votës. Unë e di që i kanë emrat në lista por problemi është se nuk ushtrojnë të drejtën, kurse në një sistem on line i cili instalohet në një shpëjtësi të madhe, po të këtë vullnet, por ju dhe kryetari juaj e di që përfundon në koshin e plehrave të historisë dhe nuk ka si ta pranojë kurrsesi. A e di pse nuk e pranon? Nuk e pranon se është angazhuar në një proces kriminal të lirimit të Aldo Bares, të lirimit të Lul Berishës, të lirimit të banditëve. A e dini ju që atë e menaxhojnë bandat dhe banditët. Nuk e menaxhoni ju, juve s’ju pyet fare ai.

A e dini që kur i çon Aldo Bare shiritin e deponimit për tenderat dhe akte të tjera kriminale se si i bëhet gjaku ujë dhe ja u tregon gjykatësve kushtetues vettingun; “O më lironi Aldon o do ju ricikloj me vetting”.

Atëherë zotërinj, çfarë do bëjnë shqiptarët, do votojnë apo jo? A ndodh në një vënd në botë që një kryebandit ta arrestojë opozita siç ndodhi me Shullazin tuaj? A e dini ju ç’po bëhet për Hakmarrjen për Drejtësi? E njëjta gjë si me Aldo Baren. A e dini që ai me djalin e vet eshtë shareholder në pronat kriminale të Hakmarrjes për Drejtësi. A e dini që është i regjistruar nga shërbimet partnere në komunikime kriminale…Atëherë do votojmë ne apo do i nënshtrohemi një njeriu që është shndërruar në kaput meduze, në kreun e meduzës së krimit të organizuar në Shqipëri.

Zotërinj, nëse doni të votojmë pranojeni sepse kjo është kërkesa më qytetare dhe civile. Le të hapet tenderi, të votojnë emigrantët pavarësisht se kush mund të fitojë më shumë apo kush më pak nuk ka rëndësi, rëndësi ka që ata, burra e gra, të rinj e të reja me kontribut të jashtëzakonshëm në këtë vend të shprehin mendimin e tyre. Por ju nuk e keni mëndjen këtu. Ju e keni mëndjen se si ne të lirojmë Aldo Baren, se si ne të shpëtojmë badiguardin e këtij këtu që vrau Besnik Pudjen dhe prokurori thotë që se kanë vrarë, ndërkohë ky e ka badiguard vrasësin tani. Po ky është vrasës vet o zotërinj.

A doni të bëjmë zgjedhje apo jo? Unë them se duhet të bëjme zgjedhje, se të këqijat nuk kanë fund por merita është të dimë t’i ndalojmë, të mos lëmë rrokullisje. Por nëse nuk lini alternativë zgjedhjesh atëherë përgjegjësia është e juaja. Pra çpo themi ne? Ne po themi që duhet të mobilizojmë fondet dhe resurset, të votojmë dhe kaq. Doni t’i merrni zgjedhjet? Si merrni kurrë. Nuk e lë Surreli atë (Ramën) prandaj shërbehet me kriminelë gjithë ditën, shërbehet me dosje, me kriminelë, shërbehet me përdhunues, shërbehet me mashtrues. Më the zoti Ruçi të të them qoftë një shembull. A e do një të fundit? I fundit është Altin Jaku, sekretar i përgjithshëm i prefekturës së Lezhës. Ai vërtet është i fundit por ai tregon fundin e shtetit ama. Ja po ta tregoj Gramoz se kush është ai, se ti je kryetari de jure se de facto e di vetë ti kush është! Ai, Jaku, para dy vitesh drejtor i një banke private i vjedh një qytetari të nderuar mbi 100 mijë euro para në depozitë. Qytetari e dikton dhe denoncon, ndërsa epërori bankës bën padi penale ndaj drejtorit hajdut dhe e shkarkon. Po ç’ndoh me drejtorin hajdut? U bë sekretar i përgjithshëm, u lartësua, në një kohë kur tjetri vdes për 3 mijë lekë të vjetra në burg. Pyet pak zonjën Linditë apo Erjon Veliajn. Ju tregoj fotografinë. Ja në foto; është ministrja Nikolla, Erjon Veliaj, është Jaku, sekretar i përgjithshëm i prefekturës së Lezhës që ka vjedhur mbi 100 mijë euro në një bankë. Ja ku i ke pra meqë e deshe.

(Ndërhyn Balla) Një shpifës i ndyrë i dënuar për shpifje të ndyra duhet të mbyllë gojën e ndyrë. Kaq mund ti them. Mund të bëhesh kryetar i atyre por jo i Sali Berishës. Sali Berisha ta ka treguar vendin ty. Atij (Ramës) se me ty nuk merrem. Ai (Rama) që ka ngelur ta mbrosh ti, ai është mjerimi. Kur përpiqet të mbrojë Surrelin me shpifës të ndyrë me gojë të ndyrë, me përdhunues dhe trafikant, të akuzuar për trafiqe kriminale, atëherë me këtë vetëm qefin më bën kurse ai ka vetëm atë etiketë që i kam vënë, të faktuar me çertifikatë gjykate.

Ndaj Gramoz kur pyet bëj kujdes se bën autogol. Ndaj dhe njëherë, bindja ime është të pranoni kërkesën e ligjshme të të ghitha forcave politike opozitare, mos shkoni duke e shtyrë sespe mund t’i krijoni vendit probleme shumë madhore. Mos i përdor sipas qefit rezolutat e PPE. Të jesh i bindur se në spektrin politik partiak janë 1-shi në Europë. Kështu u sollët edhe me përfaqësuesit të Bundestagut por e patë që ato që thanë ata ishin lule me të tjerat që kërkoi grupi parlamentar i tyre. Ata s’kanë as një qëllim për të ndihmuar PD, as për të ndihmuar PS, ata kanë për qëllim të ndihmojnë demokracinë në Shqipëri.