Zonja deputete!

Zotërinj deputetë!

Zonja kryesuese e seancës!

Të dashur qytetare dhe qytetarë, në mënyrë të veçantë u adresohem maturanteve dhe maturantëve të Shqipërisë, të rinjve dhe të rejave të këtij vendi!

Për herë të parë sot, që nga viti 90, gjimnazistë, maturantë e studentë rrethojnë institucionet shtetërore për shkak të qëndrimit të hapur armiqësor, që këto institucione kanë zbatuar dhe zbatojnë ndaj të rinjve shqiptarë, ëndrrës së tyre për t’u bërë intelektualë të këtij kombi, ëndrrës së tyre universitare, të drejtës së tyre për të pasur shanse të barabarta, të cilën parafolësi e shndërroi në lajtmotivin e fjalës së tij sipas motos “lavdi Zotit që kemi gjuhën për të fshehur të vërtetën”! Pra, sot rrethohet parlamenti. Pse rrethohet?

Si njëriu që ka kundërshtuar më shumë se kushdo tjetër pseudoreformën tuaj arsimore, sot do t’u them shqiptarëve të vërtetën. Cfarë ka ndodhur? Ka ndodhur një akt i paimagjinueshëm. Mijëra gjimnazistë shqiptarë, përfshi edhe atë që u shpall e dyta më mirë në maturat e Shqipërisë, kanë mbetur nga satrat e xhelatëve të arsimit, jashtë universiteteve.

Ju kujtohet se si Edi Rama, nga tribuna në tribunë sulmonte arsimin privat se do t’a mbyll e do t’a kyç, do t’i bëj këto e ato, ndërsa sot po i çon nxënësit me nota 10-të tek privati. Unë isha nxitës i arsimit privat, padiskutim, dhe prap i qëndroj, por i cilit arsim? Atij arsimi që do të merrte vetëm ata që nuk plotësonin asnjë kriter për të hyrë në shkollat publike. Sepse ata që plotësonin kriteret që një shtet shpall, që nga vitet 80, qoftë në demokraci e qoftë në demokratuë, për të mos thënë edhe në dikaturë, i kanë dyert e hapura në universitete. Fillimi viteve 80, përveçse për elif matrakët, shënoi kthesën botërore ndaj arsimit ët lartë, dhe kjo kthesë ishte hapja e dyerve të universiteteve dhe ata që kanë mundësi të lexojnë, do të gjejnë se, nga ajo kohë, u trefishua numëri i studentëve. Dhe jo vetëm për shkak të demokracisë. Do të gjejnë se nga ajo kohë u hapën me dhjetëra shkolla private, të cilat janë pikërisht për ata që nuk hyjnë dot në shkollat publike. Do të gjejnë edhe se studimet kanë faktuar në mënyrën më të padiskutueshme se, më mirë ajo shkollë se sa hiç shkollë.

Cfarë ndodhi këtë vit? Ku ishte kundërshtia e institucioneve private me Sali Berishën? Kërkonin me çdo kusht që unë të rrisja pragun e pranimeve në universitet, gjë të cilën unë s’e pranoja kurrë. Ata  me mua ishin në harmoni të plotë por kërkonin që të vija satrën jo tek 6-ta por tek 8-ta apo 9-ta. Po këtë unë s’mund t’a bëja, kurrën e kurrës.

Cfarë ndodhi me ligjin? Cfarë ndodhi me Edvinin?

…Se ti (i drejtohet ministres Nikolla), je thjesht një lojtare e mjerë në duart e tij. Pikërisht këtë bënë. Si të mos flasësh kur dalin dhe protestojnë ata të cilët kanë fituar të drejtën në Gjermani e vende të tjera kurse ti u mbyll dyert. Nuk ka akt më të ulët e më ç’njerëzor se sa ky, kanë ëndrra ata. Unë ja u di mirë këtë.

Unë vet, Sali Berisha, mbarova klasën e shtatë dhe më doli bursa për në Bashkimin Sovjektik, Rusi! Dhe ma morën! U gëzova, u ç’gëzova dhe ma morën! Diktaturë ishte, por të drejtën time mbi bazën e notave e nxorra. Diktaturë ishte por përsëri erdha në Tiranë dhe përsëri nxorra të drejtën time. Kurse ata vijnë në Tiranë dhe nuk nxjerrin dot asgjë. Eshtë tmerr kjo. Diktaturë ishte, pra, ma morën bursën jashtë shteti, por ama këtu zgjodha, dhe mora atë që më takonte. Kurse sot gjedh vetëm ai që është i FRESSH-it e i stër FRESSH-it, me 10 preferenca. Po nëse njëri i zgjedh të 10 preferencat? Te Juridiku janë përjashtuar ata që janë me 9.7 e me 9.8 dhe janë pranuar ata që janë me 7.5.

Mekanizmi që solli këtë është sepse, për të arritur në këtë rezultat, kriteret u bënë poshtërtisht dhe pabesisht pasi maturantët kishin bërë zgjedhjet. U dha efekt prapaveprues kritereve. Këtë bëtë ju pabesisht. E ndaj kujt? Ndaj atyre që më shumë se çdo gjë tjetër kanë ëndrrën. Pushteti më i fuqishëm i tyre është ëndrra për t’u bërë intelektual. Dhe në këtë mënyrë Edi Rama realizoi atë që unë nuk e pranova kurrë. I thotë privatit “merrni ata me 9 dhe 10 se unë i fus edhe me 7”.

Në vitin më kulmor, ka patur gjithsej 5.600 të regjistruar në të gjitha shkollat private të Shqipërisë. 9.200 janë hapur vende tani. Ky që do i mbyllte?! Ky që përmendte djalin e Bossit. Po tani djemtë e Bossit kanë mbirë në çdo zyrë, në çdo ministri, në çdo drejtori. Ju jeni administrata e diplomave fallco sa kurrë në historinë e vendit.

Unë kërkoj në mënyrë urgjente krijimin e komisionit dhe anullimin me urgjencë të shpërndarjes së bërë, vendosjes së preferencës në vendin që meriton. Si mund t’u zësh pritë të rinjve dhe të vrasësh ëndrrën e tyre? Lexojini se çfarë shkruajnë ata. ..Dhe ata janë demokratë, socialistë, janë të të gjitha ngjyrave.

Së dyti, këta zotërinj, për të realizuar këtë hoqën kompjuterin dhe e kaluan në metodë manuale klasifikimin. Por me metodë manuale ke rkijuar në çdo qelizë korrupsionin më të tmerrshëm. Mirë se vitin e kaluar të mbrojti Sorosi që korruptoi Transparency International, edhe këtë vit mund të të mbrojë se prap e korrupton ai, por korrupsioni në pranimet arsimore është forma më virulente, më e egër, më çnjerëzore e korrupsionit dhe shumë shpejt do t’ja dëgjoni gjëmën që po bëni. Ndaj le të krijojmë një komision, të bëjmë të paqenë aktin madhor korruptiv.

Maturantë, ju jeni njerëz të tradhëtuar, edhe nga ata që organizonin protesta nën flamurin e marksizëm – leninizmit, edhe nga ndonjë pedagog që i ngrohën xhepin apo i dhanë tendera, ju duhet të luftoni sepse nuk luftoni vetëm për vete por luftoni për të gjithë brezat e këtij vendi, luftoni për të ardhmen e këtij vendi. Dhe ne do ju mbështesim fuqimisht! Sepse kjo që kanë bërë, është një akt madhor shkatërrimi i arsimit universitar.

Mund t’u lexoj këtu nëse doni se çfarë më shkruan Selva nga Fieri:  “Më mohuan të drejtën në Tiranë dhe fitova të drejtën si studente ekselence në universitetin e mjekësisë në Janinë”, dhe më ka dërguar të gjithë dokumentat. Të tjerët japin shembuj se si fituan në Gjermani.

Zonjë (i drejtohet ministres Nikolla), ti dhe arsimi jeni dy gjëra krejt të ndryshme, por njëri më të keqpërdorur në historinë e këtij vendi nuk është parë dhe mirë është të konsiderosh dorëheqjen imediate, të kërkosh të ribëhet procesi nga e para dhe të nxirrni nga maturantët nga ankthi dhe tmerri që i keni krijuar.

Ku janë deputetët e Fierit? Vetëm 2% e maturantëve të Fierit kanë fituar dhe flisni pastaj për shanse të barabarta, utopistë. Ja këtop janë shanset e barabarta që ja u ofroni shqiptarëve, vetëm 2% e matrantëve të Fierit sipas statistikave kanë fituar. Pse nuk dilni të flisni këtu? Unë mora shembull Fierin… Mos u mashtroni. Janë gjithsej dhe 300 vende për t’u hapur. Këta gënjejnë dhe vetëm gënjejnë. Duan të mbulojnë krimin që kryen ndaj jush.

Dua të them këtu diçka. Dje ambasadori amerikan foli për Al Kaponen dhe Amerikën e viteve 20. Ndryshimi prapë është shumë i madh. Dua t’u them shqiptarëve. Pse? Presidenti i viteve 20 nuk kishte asnjë lidhje me Al Kaponen. Është e vërtetë që ai ishte bërë i fuqishëm, por Presidenti qëndronte si shtyllë e pamposhtur e besimit të amerikanëve. Kurse këtu Al Kapone është ushtar i super Al Kapones, i Edi Ramës. Kjo është fatkeqësia jonë. Këtu Al Kapone është kryeministër, përdor fuqinë e ekzekutivit për të fuqizuar dhe pushtetëruar krimin.

E gjithë diskordanca ime dhe kundërshtitë e mia me sektorin privat ishte vetëm një; se nuk pranoja të ngrinim pragun siç donin ata, doja ti jepnim të drejtën çdo shqiptari që kishte një mesatare nga 6 e sipër të mësynte në shkollat publike, kurse këta e çuan tek 9-ta.

Di t’u japë një shembull tjetër. Sulm i tmerrshëm në fushatë ndaj meje se i kisha dhënë të drejtë doktorate sektorit privat. Eshtë e vërtetë që kishte 2-3 universitete që kishin të drejtën e doktoratave, dhe e kishin mbi bazën e kritereve. Po çfarë ndodhi? Kur erdhi në pushtet zotëria, bllokoi çdo doktoratë në sektorin publik. Shkoni në fakultetin juridik apo në atë të shkencave shoqërore dhe pyesni. 8 mln euro ka dërguar Rama në një universitet privat për ti ndarë me ta. Kur unë u ngrita në parlament, ngaqë lista e atyre që prisnin për doktoratë ishte bërë me kilometra të gjatë, çfarë bëri ky universiteti anti-europian, se emrin e ka europian por në fakt me praktikat që përdor është thellësisht anti-europian, sepse praktikat korruptive s’kanë asgjë europiane… Po, po, mbroj interesin publik unë këtu, s’mbroj interesin e kërkujt, s’më kap dot mua kush kurrë. 8 mln dollarë, ndanin nga 4 mijë euro për doktoratë, 8 mijë euro doktorata. Dhe ç’ndodhi kur i denoncova unë këtu? Ndodhi ajo që, pasi i kishte regjistruar  nuk i pranoi gjysmën. Korrupsionin e keni shtrirë kudo e tani po e shtrini dhe në arsim po kjo është e tmerrshme dhe e neveritshme.

A jeni ju të gjithë këtu që bërtisnit në korr Po kur Rama thoshte se do mbyllte universitetet private? Ku i keni universitetet private? 2.2 herë studentë më shumë se sa ç’ishin më parë. Ku i keni doktoratat? S’ka më doktorata as juridiku, as ekonomiku, as shkencat shoqërore. Doktoratat e ka privati sepse ai që shkon për t’u doktoruar paguan 8 mijë euro, ku 4 mijë i merr ndrikulla dhe kumbarën. Kjo është situata.

I bëj thirrje parlamentit që me urgjencë të ngremë komisionin, të anullojmë praktikën ultra korruptive të ndjekur nga Edi Rama në pranimet universitare. I bëj thirrje sektorit privat, se nëse doni të keni të ardhme largoni tentakulat mafioze nga kjo qeveri, se përndryshe në mënyrë absolute për çdo akt të sotëm do bëheni përgjegjës. Se ju qëndroni mbrapa kësaj. Sigurisht që ju keni gjetur një të korruptuar si Edi Rama dhe një si kjo ndrikulla këtu por ky është një dëm i madh që i bëni një shoqërie.

Dy fjalë lidhur me buxhetin.

Një dështim i plotë në dogana, psh muaji fundit ka 5% më pak se lani ose fix 800 mln. Eksportet kanë një rënie të madhe në masën 96% muajin e kaluar. Ky është suksesi tjetër i dytë. Suksesi i madh i juaji është, me këtë dekret, ulja me 25% e investimeve në arsimin e lartë, ulja me 35% e investimeve në kujdesin parësor, siksesi tjetër është ulja me 47% e shërbimeve në sistemin më të shpartalluar për shqiptarët që është shërbimi i urgjencës. Suksesi tjetër është ulja me 11.7% e investimeve për arsimin profesional, suksesi tjetër është ndëshkimi i mëtejshëm shëmbullor i Veirut. Urrejtja patologjike e bën Edi Ramën, pas Zoografit, kryeministër i Enver Hoxhës, kryeministrin më anti-shqiptar të të gjitha kohërave. E shprehur në mënyrën më eksplicite në Shkodër duke i thënë kryebashkiakes Ademi se nuk i jep asnjë kokërr leku, sikur i kishte të Spiro Kolekës dhe jo të taksapaguesve shqiptar. Dhe e vërteta është që i ka dhënë Shkodrës më pak se Roskovecit. E vërteta është se katër prefekturat e Veriut kanë marrë më pak se katër qëndra të PS të dorës së tretë. Cfarë i kishte ngelur për ti dhënë goditjen e fundit Veriut? I kishin ngelur disa rrugë të Fondit Shqiptar të Zhvillimit që ishin kontraktuar dhe prokuruar nga ne, kishin filluar nga ne dhe duhet të përfundinin. Ishin rrugë të gjata, rrugë të vështira, njëra prej tyre e një rëndësie të padiskutueshme kombëtarë siç është rruga e Vermoshit. Të tjerat janë rrugë lokale. Tani edhe këtyre ja u gjeti anën. Cfarë ka bërë? FSHZH-së i ulet buxheti me 21 milionë dollarë. FSHZH nuk është vetëm në Veri por është kudo. Por dy objekte ka më kryesoret; rrugën e Tamarës dhe rrugën e Iballës që shkon në Pukë. Rama, shkoi dje në Opera dhe paraqiti një skicë për meremetimin e një salle dhe përcaktoi se për këtë nevojiten 8.8 milionë euro. Si t’a maskojë këtë që të mos thonë njerëzit se si ka mundësi që të investohen 8.8 mln euro për një sallë dhe tha se “po investojmë në kulturë më shumë se sa 20 vite të marra së bashku”, paçka se vetëm në Gjirokastër, gjatë qeverisjes së mëparshme janë investuar në sokaqe, hane dhe ndërtesa 11.2 mln euro, të gjitha të çertifikuara nga UNESKO. Tani edhe në Pukë, thoni se keni investuar në rrugën e Qelzës më shumë se 20 vite së bashku. Ky beson se pukianët nuk e di që janë nga shqiptarët më të mençur dhe dinë ku i japin ujë Ramës më mirë se kushdo tjetër.

Pra, çfarë është ky? Ky është buxheti i ndëshkimit të Veriut. Vazhdon urrejtja dhe diskriminimi total i Veriut në fonde. Pse? Sepse për Ramën Veriu është Mark Frroku, Arben Frroku, Ymer Lala, Armand Prenga, këta janë kapitenët e Veriut, një zonë e përbërë nga kriminelë dhe që mund të qeveriset vetëm nga kriminelë.

Shkoni pyesni Ulsiun se si ja hoqi kandidatin Ymeri. A e kuptoni që PS është bërë partia e kriminelëve. Ju do ta pësoni të parët nga kjo. A e hoqët kandidatin e PS në Dibër, që ishte drejtori tatimeve? Edhe këtë e mohoni? Vazhdoni pra. 100 mijë rrënjë kanabisi i ka mbjellë në Selisht, po kaq ka Bardhok Planaj në buzë të liqenit Vaut të Dejës. Ju s’keni sy të shihni kanabisin se jua ka zënë kanabisi sytë, i keni parcelat tuaja ato ndaj bërtisni.

Kam parë shumë herë përpjekje qesharake për t’a mbuluar diellin me shoshë por të gjitha kanë dështuar. Edhe tani përpiqeni ta mbuloni por nga ajri është filmuar çdo gjë.  Vetëm Kurveleshi ka 3. 2 milionë rrënjë. Ajo që patë në Pocem, ku vetëm sipas të dhënave tuaja aty ishin 45 mijë. Poçemi pëllëmbë për pëllëmbë është mbushur. Hajdeni shkojmë në Nivicë, në Kuc. në Selari, kudo.  Ju garantoj se po kaq ka në zonën e Beratit e të Skraparit e në zona të tjera. Ju e keni mbyt Shqipërinë me kanabis. Atyre qyetarëve që thonë se çtë keqe ka, unë u them se s’ka gjëmë më të madhe për vendin se sa kjo. Sepse kjo është velloja e krimit që po mbulon Shqipërinë, kjo është velloja më e zezë, kjo është e diktaturës së krimit, pasojat e të cilës do jenë katastrofave, do jetë penalizmi i Shqipërisë, narkotizimi i të rinjve shqiptarë, do jetë përdorimi masiv i saj. Sivjet janë prerë plantacione arrash për të mbjellë kanabis, vitet e tjera do priten plantacione të tëra drurësh frutorë për të mbjellë kanabis. Shkoni në Dukagjin, shkoni në Alpe, atje ku s’ja u pret mëndja, Stan i poshtëm apo Pribujan ku absolutisht pa helikopter nuk shkon dot, çka do të thotë se i keni çuar me helikopter. Vazhdoni qeshni se ju jeni të gjithë brënda, keni parcelat tuaja.

Ndaj dhe një herë, ju bëj thirrje të krijojmë komision parlamentar për të anulluar brenda javës këtë praktikë korruptive, klienteliste të pranimeve universitare.

Replika zotit Berisha pas fjalës së Niko Peleshit:

Së pari, për universitetin mund të them se nuk ka akt më çinik se sa të dalësh e të mashtrosh ata që u ke shkatërruar ëndrrën. Të përdorësh statistika mashtrimi ndërkohë që vetëm nga rrethi i Fierit janë vetëm 2% e maturantëve që kanë gjetur të hapura dyert e universiteteve publike të Shqipërisë. Ju i mbyllët pranimet në mënyrë që ti nisni drejt sektorit privat ku ju merrni për çdo student 40% të tarifës, por ky është një krim i shëmtuar dhe ne si parlament s’duhet ta pranojmë kurrë këtë.

Së dyti, fole për investimet. Zotëri ja ku e ke tabelën e botuar nga instituti i statistikave. Për Korççën janë 268 mln lekë, për Durrësin janë 292 mln lekë, për Fierin janë 223 mln lekë, për Krujën janë 188.1 mln lekë, për Kavajën janë 225 mln, për Shkodrën janë 38.5 mln lekë dhe po gjetët 1 mln lekë hajdeni më thoni. Për Lezhën janë gjithsej 12 mln lekë. Vijmë pak tek stadiumi. Në stadium u ulën 2000 vende sepse ççdo vend është 2200 dollarë, kapaçiteti. Se çfarë ndërtuat ja u nxori në pah bardhaku, ja u nxori të nesërmen një furtunë.  Fole dhe the se nuk ka rëndësi kush e bën tenderin. Ka rëndësi shumë të madhe në fakt se kush bën tenderin, se ka rëndësi vjedh apo nuk vjedh paratë e tenderit. A e dini se kush është një nga super vjedhësit e rinj pas Besnikut të Partisë dhe Ardian çelës, ai quhet Arben Dervishi. Po ju jap vetëm një shembull. Ndërtuesi ka një studio dhe e shoqja është sekretare e përgjithshme e një instituçioni, dhe Arben Dervishi fiton konsulençën, ja firmos zonja Dervishi fitoren. Dhe sa i paguhet ora? 2000 euro e kishte orën ajo arkitektja e madhe e shquar, ndërsa Arben Dervishi e ka orën 8000 euro. A mund të ndodh kshu? Ju vidhni dhe vetëm vidhni. Pra, nuk ka rëndësi se vjedhin, rëndësi ka e bëjnë tendera.

Ju fola qëparë për Transparençy International. Një nga portalet e ka kapur. A e dini që për Transparençy nuk ekziston fjala kanabis? Shqipëria është bërë Kolumbia e Europësndërsa për Transparençy e kontrolluar nga kryespekullanti i botës Xhorxh Soros, i çili ka një lidhje patologjike me Edi Ramën, nuk ekziston në Shqipëri. Mjafton kjo për të treguar se në çç’ditë të zeza ka rënë kjo organizatë që dikur ishte nga më prestigjiozet. Fole për diskriminim. Ti o i diskriminuar, kur ke qënë kryetar bashkie, ke përfituar nga ajo qeveri 37 mln euro për ndërtimin e impiantit të pastrimit të ujërave të zeza, e garantuar nga qeveria ime 100%. Rruga Korççë – Qafë Plloççë është nga rrugët e para të përfunduara nga qeveria e mëparëshme ndërsa ti thua se e keni ndërtuar ju. Dëgjojeni o qytetarë të Korççës se ççfarë thotë ky. Do të të japë listën e shkollave të mesme të ndërtuara në Korççë? Do të të japë ndërtesat e korpusit të Universitetit të ndërtuara në Korççë? Apo fondet që morëm nga Këshilli Europës dhe ti sollëm ty aty?

Një pyetje kam. çfarë interesash kanabiste ke në Pukë? Absolutisht do t’i hetoj gjer në 1.

Tre janë emrat që dalin në të gjitha përgjimet e agjençive të huajapër kanabisin: Rama, Tahiri dhe Peleshi. Qeshni, qeshni, unë fare mirë mund të them del kushërira, por nuk del. Fare mirë mund të them që del ky tjetri, por nuk del. Qënka Korça pa kanabis? Nuk dini ç’thonë ata të Qatomit, që na kanë marrë ujin e pijshëm për të vaditur kanabisin e s’na lënë për të pirë ujë. Pse të ma thonë mua, le të ta thonë ty. Ua keni marrë ujin për kanabis. Tre emra që kanë dalë në të gjitha përgjimet e agjençive të huaja.

(Ulsi Manja flet nga vendi) Edhe ti Ulsi, i more leje Ymerit që erdhe këtu. Absolutisht mandatin tënd do ta marrë Ymer Lala. Ty të kanë përzënë nga fushata se stë do ai ty. Shko dil në televizor me të, pse nuk del dot? Se Ymeri i ka thënë atij kandidatit: “dëgjo këtu ti çuni i Qemalit, po e pashë më këtu atë deputetin të sikterisa”.

Pra tre janë emrat që rezultojnë në të gjitha telefonatat, Rama, Tahiri dhe Peleshi, ky ka ndërtuar në Korçë kullën falike, kullën e turpit.

Replika pas fjales së Ilir Beqajt:

Këtë kohë timen unë do ta përdor për të përfaqësuar një maturante nga Fieri, e cila më thotë sa vijon, pasi dëgjoi një anëtar të organizatës kriminale që quhet qeveri, dhe që u bë këtu avokat i Lindita Nikollës, një njëri që mezi ka kaluar klasën kur ka qënë, ministri Beqaj. Ja çfarë thotë ajo: Jam një maturante që kam konkuruar në fakultetin e mjeksisë në katër preferenca, duke menduar që jam brenda kritereve të mjeksisë, me një mesatare 9.5 dhe lëndë të parë me zgjedhje biologji e thelluar 10, kimi e thelluar 9.5, kam dhe një çërtifikatë të firmosur nga vetë zonja Nikolla, që do mbahet mënd në analet e historisë si ministrja e arsimit më shkatërruese, më e pamëshirë, si ministrja që s’mendoi gjë tjetër veçse si të pasurohet në kurriz të shkollimit të të rinjve shqiptarë.

Dhe këtu po flas vetëm për universitetet po ju nuk dini se ç’bëhet me librat, po bëhet batërdia. O deputetë, shkoni shihni si marrin nxënësit e zgjedhësit tuaj librat, si i marrin kur janë me çmimet më të shtrenjta se kurrë? Kjo zonjushë pëson një dramë të madhe shpirtërore sepse babëzia,  sepse Al Kapone i i Shqipërisë, që nuk është Shullazi por është Edi Rama, për të mbushur xhepat e tij ka vendosur të shesë të drejtat e studimit të qindra mijëra studentëve, në kundërshtim flagrant me kriteret, univeristeteve private. Dëgjova këtu këta që fillojnë e mbarojnë duke recituar këngën time, por tha një të vërtetë; ai noton nga mëngjesi deri në darkë mes Enver Hoxhës dhe Sali Berishës. Një javë përpara, katër herë tha “fshesa e hekurt do të bjeri..”. Për të gjithë ju që keni memorien e viteve 70, Enver Hoxha bënte një plenium ushtarak dhe ulej dhe ju thoshte se “fshesa e hekurt e partisë do bjeri dhe do pastrojë ushtrinë”, dhe 30 – 40 koka kolonelësh e gjeneralësh fluturonin. Pastaj vinte radha e kulturës. Hoxha thoshte “fshesa hekurt e partisë do pastrojë kulturën tonë”, 30 – 40 letrarë përfundonin në galerë. E kështu me radhë. Kshu thotë edhe ky dhe ju e duartrokisni. Një njëri që flet për fshesë hekuri në demokraci, flet për diktaturë. Demokracitë nuk janë fshesa të hekurta, demokracitë janë norma me standarte. Pse iku ai Ilir Kerni? Sepse nuk pranoi në asnjë mënyrë që fituesi i tenderit të zgjidhet në mënyrë kaq të paskrupullt.

Po ju o zotërinj jetoni në arat e kanabisit, realiteti juaj është bërë kanabisi. Ju jeni dehur nga kanabisi dhe mohoni çdo gje. A e dini se 200 mijë rëgjistrime të check up-it janë fallco, sipas KLSH kjo. KLSH ka getur 200 mijë fallco. Dhe ky (Beqaj) ka futur në xhepa kostot e 200 mijë check up-eve. Ndaj gjëja më e mirë është të japësh dorëheqjen, t’u kërkosh të falur. Ke keqpërdorur, jep dorëheqjen.

Investimet në qarkun e Korçës të qeverisë së mëparëshme:

600 mln euro Korçë-Pogradec-Devoll-Ersekë. 800 km rruge – 250 mln dollarë; 545 km rrugë lokale, bashki e komuna; 75 km rrugë rajonale nga FSHZH; 180 km rrugë kombëtare, ishin ndërtuar 130 km dhe në proçes kishin mbetur 50 km; 170 shkolla nga të cilat 45 të reja me një vlerë 21 mln euro; 99 qenra shëndetësore me vlerë 5 mln dollarë; 164.8 ujësjellës kanalizime në fshatra me vlerë 221 mln; projekti mbetjeve të ngurta me 12.5 mln euro në ndërtim e sipër; projekti i ujërave të zeza 37 mln euro; bujqësia 25 mln $; subvencione në dru frutorë 1600 ha ku kanë përfituar 5600 fermerë, 1800 blegtorë; 10 mln dollarë vaditje dhe kanale vaditëse, 15 mln dollarë kredi në 25 frigoriferë, në 7 linja agroindustriale, në dy linja bimë mjekësore etj; në sektorin energjitik rikonstruksione të nënstacioneve 28 mln $ përvec koncensioneve; në turizëm 31 monumente kulture të restauruara; rrugët turistike të Vithkuqit, Voskopojës, Dardhës, Liqenasit, etj…

Kur këta dalin dhe gënjejnë në mënyrë të paimagjinueshme, unë do dal dhe të jap shifra se ndryshe nuk do merresha me ta, unë e bëj vetëm se këta dalin dhe gënjejnë qytetarët. Sa herë që ju do gënjeni unë do dal të them të vërtetën pasi këto janë investime të tyre, nuk janë të Sali Berishës. Një nga rrugët e para që ka përfunduar është rruga Korçë – Liqenas. Ishin bukuri e ndaluar liqenjtë e Prespës për shqiptarët, ndërsa tani shkohet në mënyrën më komode. Atë që bëri zotëria, kullën falike, dhe bllokoi ndërtimin e rrugës Qaf Plloçë -Qukës për një vit. Dhe pasi e bllokoi një vit, për të mbushur mirë xhepat ja ndryshoi dhe trajektoren, e zgjati 15 km.

21 mln euro stadiumi i Shkodrës. U mbyt të nesërmen e inaugurimit, si asnjë stadium tjetër. O deputetë të Beratit a mund të na thoni si ka mundësi që nuk ndërtohet rruga Lushnje – Berat? A mund të na thoni se si ka mundësi që nuk përfundon një km rrugë? Se edhe Rilindja Urbane është projekt i Fondit Shqiptaro Amerikan i zhvilluar nga qeveria e mëparshme, i filluar në Korçë, i filluar në Gjirokastër, i filluar në dhjetë qytete. Po ky ndërron emra dhe etiketa.

Ky (Beqaj) të dalë e të flasë këtu për ndrikull Nushin të cilës i ka paguar 200 mijë check up-e të pa bëra, e ka gjetur kontrolli shtetit këtë.


Fjala ne Kuvend e ish kryeministrit Sali Berisha, 8 Shtator 2016