Partia Demokratike e Shqiperise denon ashpersisht sulmin me arme ndaj Kuvendit te Kosoves. Akte te tilla te papranueshme demtojne interesat e Kosoves dhe interesat kombetare dhe cojne uje ne mullinjte e kundershtareve te integrimit Euro-Atlantik te Republikes se Kosoves. Partia Demokratike e Shqiperise qendron me vendosmeri ne krah te qytetareve dhe autoriteteve te Kosoves.


Deklaratë e Partisë Demokratike, 5 Gusht 2016