Rama kendon si gjel ne maj te plehut: si rezultat i rritjes se taksave dhe perkeqesimit te klimes se biznesit, investitoret e medhenj kane braktisur vendin.

Investimet e Huaja Direkte kane rene kete vit me 40%. Dhoma Amerikane dhe ajo Gjermane e Tregtise shprehen se klima e biznesit eshte perkeqesuar ne pikiate.
FMN deklaron se politika e taksave te larta progresive ka deshtuar plotesisht dhe koncesionet korruptive i kane marre frymen ekonomise. Ndersa Rama mburret me nje projekt dhe nje investitor qe i takon qeverise te meparshme.

Ne sektorin e hidrokarbureve Bankers u detyrua nga kjo qeveri te nderprese prodhimin dhe ne fund te largohet. Shume multinacionale te tjera kane mbyllur zyrat dhe po largohen me shpejtesi nga Shqiperia.
Ndersa inkurajojme Shell dhe e mbeshtesim plotesisht per investimin dhe besimin qe ka ne suksesin e projektit, theksojme se vetem largimi i Rames do te mundesoje ardhjen e investitoreve dhe kthimin e Shqiperise ne nje vend terheqes per Investimet e Huaja.


Reagim i Sekretarit Organizativ të Partisë Demokratike, Eno Bozdo, 24 qershor 2016