Kryetari i Forumit Rinor të Partisë Demokratike, Belind Këlliçi mori pjesë në punimet e DEMYC (Democrat Youth Community of Europe), e cila është organizata politike më e vjetër në Europë e të rinjve të qendrës së djathtë, në Shkup të Maqedonisë.

Në fjalën e tij z.Kelliçi ndau me delegatët nga e gjithë Europa shqetësimin e tij dhe të rinjve demokratë shqiptarë për situatën e rëndë ekonomike, papunësinë e të rinjve e cila kap shifrat zyrtare 33%, procesin e dekriminalizimit i cili do të ndalë promovimin e njerëzve me të shkuar kriminale si dhe eksodin masiv të shqiptarëve. Nga ana tjeter, z. Këlliçi informoi të rinjtë Europiane mbi modelin tjetër të cilin ofron Partia Demokratike dhe Kryetari Basha i cili që prej fillimit, i ka kushtuar një rëndësi të veçantë promovimit të të rinjve në parti. Së fundmi, mbështetja e z Basha ndaj të rinjve u demonstrua muajin e kaluar ku deklaroi publikisht se do t’i propozojë Këshillit Kombëtar të PD që në zgjedhjet e ardhshme, 35% e kandidatëve për deputete të PD, të vijnë nga rradhët e FRPD.

Kryetari Këlliçi u takua edhe me mjaft të rinj shqiptarë në Maqedoni si me Ministrin e sapo emeruar të Arsimit dhe Shkencës, z. Pishtar Lutfiu, z. Faton Pollozhani, zv. Ministër i Transportit dhe ministrin e Ekonomisë Driton Kuçi.

Kryetari i FRPD zhvilloi edhe një vizitë në Preshëvë ku u prit nga Kryetari i Komunës së Preshevës z.Ragmi Mustafa dhe përfaqësues të Forumit Rinor të Partisë Demokratike Shqiptare atje. Në takim u diskutua mungesa e teksteve mësimore në gjuhën shqipe dhe diskriminimi nga ana e qeverisë qendrore serbe në ndarjen e fondeve për Komunën dhe mungesën e ndihmës në përballimin e krizës së refugjatëve.

Me përfaqësues të Forumit Rinor të PD në Preshevë u nda shqetësimi i papunësisë të të rinjve dhe reduktimi i kuotave nga ana e MInistrisë Shqiptare të Arsimit për studentë të Preshevës.

Vizita ne Trevat Shqiptare u mbyll në Prishtinë me Kryetarin e Forumit Rinor të Lidhjes Demokratike të Kosovës, z.Armend Ibrahimi. Thellimi i bashkëpunimit midis FRPD dhe FRLDK ishte tema kryesore për të cilën u bisedua.

Në përfundim të vizitave në Trevat Shqiptare me përfaqësues të Forumeve Rinore nga Maqedonia,Kosova dhe Presheva u ra dakord për fillimin e bashkëpunimit midis Forumeve Rinore,shkëmbimin  e eksperiencave,trajnimin e përbashkët dhe për mundësinë e organizimit në muajt që vijnë të një takimi në Tiranë me të gjithë përfaqësuesit e Forumeve Rinore të Trevave Shqiptare.


Njoftim per shtyp i Partise Demokratike, 12 Prill 2016