Pas ndërtimin të paligjshëm në Parkun e liqenit, Erion Veliaj kapet sërish në shkelje të ligjit. Këshilltarët demokratë në Bashkinë e Tiranës denoncuan sot standardin e dyfishtë të kryetarit Erion Veliaj. Në qendër të qytetit dhe pranë bulevardit qendror të Tiranës, po ndërtohet pa asnjë transparencë apo konsultë me qytetarët. Këshilltari Mateo Spaho u shpreh se kj​o zonë është e mbrojtur me ligj ndërkohë që nuk ka asnjë leje ndërtimi ndërkohë nuk dihet se çpo ndërtohet në këtë zonë. Spaho tha se Bashkia e Tiranës po vepron me standard të dyfishtë pasi qytetarët e thjeshtë po burgosen e gjobitën rëndë kur rregullojnë shtëpitë e tyre.

 

“Jemi sot këtu për të denoncuar një tjetër paligjshmëri të Bashkisë së Tiranës. Pikë së pari, ndërtimi që po shohim nga pas është një ndërtim pa leje, i pakonsultuar me qytetarët e Tiranës dhe nuk dihet se si do të jetë në fund. Ndërkohë që sot qytetarët e Tiranës kërkojnë të ndërtojnë shtëpitë e tyre, ti përmirësojnë ato, për këto ata rrezikojnë të shkojnë në burg ose të marrin gjoba të mëdha. Kryetari i Bashkisë së Tiranës i lejon vetes dhe merr guximin të bëjë punime tërësisht pa leje. Nëse vetë institucionet shqiptare, në rastin konkret Bashkia e Tiranës, bën punime pa leje me çfarë fytyre u kërkon qytetarëve të Tiranës që të zbatojnë ligjet dhe rregulloret e territorit. Pra është komplet një ndërhyrje pa asnjë lloj konsultimi me qytetarët dhe kundër të gjitha ligjeve dhe rregulloreve duke marrë parasysh që është edhe një territor i mbrojtur dhe zonë e mbrojtur”, tha Spaho.

 

Kreu i këshilltarëve të djathtë, Leonard Olli akuzoi kryetarin Erion Veliaj se po shkel ligjin e ndërkohë propagandon punë të bashkisë. Ai u shpreh se ky ndërtim është abuzim në të njëjtën formë si ndërtimi në parkun e Liqenit Artificial.

 

“Siç e theksoi edhe z Spaho, tashmë standardi i dyfishtë në qeverisjen e vendit në atë qendror dhe lokal po shfaqet frikshëm nga dita në ditë. Jemi para një paligjshmërie absolute sepse përtej faktit që kemi të bëjmë me një zonë të mbrojtur të paktën me ligjet e Republikës së Shqipërisë dhe jo Republikës Popullore të Shqipërisë siç duan ta shndërrojnë këtë vend Erion Veliaj dhe Edi Rama, nuk mund të ndërhyhet pa pasur një projekt, nuk mund të ndërhyhet pa pasur një leje ndërtimi. Sikundër e vini re, tashmë ky standard i dyfishtë operon sa tek betozinimi i liqenit të Tiranës sa tek ndërhyrja, tek vendi që po shihni konkretisht në qendër të Tiranës. Kjo është një zonë e mbrojtur dhe ndërkohë këto ndërhyrje fasade që janë thjeshtë e vetëm për të justifikuar gjasme “vrullin” e madh për të bërë më të mirë Tiranën. Nëse do të bëni një levizje në të gjithë periferinë e Tiranës do të shikoni punë dhe objekte të filluara të ndërprera në mes dhe banorët të lënë mëshirë të fatit. Zona të tëra si tek Kodra e Priftit ku janë bërë punime apo ndërhyrje, ku janë shembur pa leje shtëpi e oborre, tashmë janë braktisur në mëshirë të fatit. Dhe rendin dhe pararendin sikundër spekulojnë në mënyrën më të turpshme në emër të fëmijëve, tashmë po spekolojnë në mënyrën më të turpshme në emër të ndërtimit të Tiranës. Tirana nuk ka nevojë të rindërtohet. Tirana ka nevojë të kujdesesh për të por mbi të gjitha Tirana ka nevojë që para se ta prekësh atë të respektosh ligjet që ke firmosur dhe nënshkruar me dorën tënde”, tha Olli.


Njoftim për media i Partisë Demokratike, 1 Mars 2016