Grupi i këshilltarëve të Partisë Demokratike në Bashkinë e Tiranës dorëzoi sot propozimin për uljen e taksave bashkiake.

Kjo është një kërkesë e përsëritur e këshilltarëve të PD në Bashkinë e Tiranës.

“Paraqitëm sot kërkesën për të minimizuar taksat në kufirin që e lejon ligjin, pra 30% më pak se nga ishin parashikuar dhe për më  tepër, uljen e një numri tarifash dhe heqjen e taksës për arsimin, sepse në  gjykimin tonë si atëherë dhe sot vijon të jetë një taksë antikushtetuese. Sot, duke patur parasysh dhe ndjeshmërinë që ka shkaktuar tek biznesi, buxheti dhe paketa e re fiskale, të cilat tashmë  pothuajse detyrojnë 25 mijë biznese të Tiranës të  mbyllen, ne ripërsëritëm kërkesën tonë e cila nuk u mor në  shqyrtim herën e parë dhe shpresojmë shumë që të merret në shqyrtim sot ose në mbledhjen më  të  afërt të Këshillit Bashkiak”, u shpreh kreu i Këshilltarëve të PD në Bashki.

Olli u ndal dhe në rëndësinë e heqjes së tarifave të reja që ka vendosur Erion Veliaj.

“Nga ana tjetër, duke patur parasysh tarifat e çmendura, të cilat janë autoritet i bashkisë së Tiranës që i kanë  gjunjëzuar komplet bizneset, ne kemi kërkuar rikthimin e tyre në nivelet e mëparshme dhe heqjen e tarifës së  liçensimit e cila sërish është një tarifë abuzive. Janë të gjitha kërkesa që besoj duhet të  gjejnë mbështetjen e të  gjithë këshilltarëve në këshillin bashkiak, pavarësisht ngjyrimit politik”, tha Olli.


Prononcimi për mediat i kreut të këshilltarëve të djathtë, Leonard Olli, 23 Shkurt 2016