PD në Komisionin e Edukimit dhe Medias i kërkon llogari qeverisë për Çulin, arrestimin e gazetarëve dhe problemet në arsim

20 Jan
0

Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 20 Janar 2016

 

Në mbledhjen e sotme të Komisionit për Edukimin dhe Mediat deputetët e opozitës Luciano Boçi e Bedri Hoxha sollën në debat aktin e padenjë të Ervin Culit, drejtor i Teatrit Kombëtar, i cili personalisht dhunoi dhe nxorri jashtë salle gazetarin e kulturës të një televizioni privat gjatë vënies në skenë të një drame. Një person i tillë me një skandal të tillë nuk mund të rrije më në këtë detyrë.

Këta deputetë përcollën shqetësimin për arrestimin e paligjshëm nga policia në Shkodër në 11 janar të gazetarit Kristian Troshani, reporter në një TV lokal dhe dhunimin e z. Enver Doçi, korrespondent i Neës 24 në Burrel në Dhjetor 2015 të gjatë një konference shtypi të Ministres së Arsimit Nikolla.

Deputeti Myqerem Tafaj kërkoi shpjegime për qartësimin e procedurave mbi pranimin e maturantëve në universitete ketë vjeshtë pasi keto ende nuk jane të publikuar nga ministria; objekte shqetësimi ishin edhe kompetencat e reja të bashkive mbi kopshtet e shkollat të cilat janë të paqarta dhe pa nje bazë ligjore të miratuar si dhe roli i një agjencie britanike të njoftuar nga Rama e Nikolla, në akreditimin institucional të universiteteve.

Komisioni do të kërkojë me sqarimet përkatëse me shkrim nga ministrat e qeverisë për këto çështje, fazën aktuale edhe pse ka gjashtë muaj që maturanët kanë përfunduar testimet, Ministria e arsimit nuk ka bërë publikë praktikat përkatëse.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 20 Janar 2016