Gara për kreun e FRPD vijoi në Lezhë, ku tre kandidatët shpalosën strategjinë e tyre për fuqizimin e Forumit në sfidat për shpëtimin e Shqipërisë nga kriza. Në fjalën e tij i ngarkuari i kryesisë deputeti Ridvan Bode u shpreh se kjo garë ringre dhe konfirmon besimin e të gjithë të rinjve shqiptarë tek liria, demokracia dhe vlerat e shtetit të së drejtës.
Vendi po perjeton ngjarje te renda me varfëri e papunësi të lartë dhe eksod masiv. Energjia rinore duhet ti paraprijë ndryshimit të kësaj klike sundimtarësh, tha z.Bode
Tre kandidatët shpallen më tej qëndrimet dhe për temën e ditës “Ligji i arsimit të lartë dhe pasojat tek të rinjtë shqiptarë”.
Kandidatët dhe të rinjtë lezhjane shprehën vullnetin e tyre për pjesëmarrje të jashtzakonshme në protestën e 8 Dhjetorit si celja e siparit të revoltave mbarëkombëtare kundër qeverisjes dhe mazhorancës së krizës dhe krimit.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 27 Nentor 2015