Zonja deputete, zotërinj deputetë, të dashur qytetare dhe qytetarë që ndiqni këtë seancë, dhe që me të drejtën më legjitime prisnit sot që kjo seancë të votojë ligjin për hetimin ndërkombëtar, të aferës, të superaferës korruptive që ju ka kushtuar ju, secilit prej jush 1200 euro gjobë personale, pa llogaritur rritjen e çmimit, ndërprerjet e energjisë, pa llogaritur gjobat e tmerrshme dhe të pamerituara të enteve energjitike ndaj jush vetëm e vetëm për të mbushur gropën e krijuar, pa llogaritur bizneset e falimentuara dhe shpunësimet për shkak të kësaj afere.

Parlamenti ka mure dhe muret janë memoria e tij. Në këtë sallë, jo një herë por dhjetëra herë unë kam denoncuar këtë aferë. Kam denoncuar dhe denoncoj përsëri, në memorien time dhe në historinë e vendit kjo është afera korruptive më e tmerrshme që ka ndodhur ndonjëherë. Kam denoncuar kohë para se të dalin të dhënat në arbitrazhin e Vienës, kam denoncuar se një aferë, në të cilën enti energjitik shqiptar, ose le të themi autoritetet shqiptare ishin palë me autoritetet e CEZ-it, CEZ-it sipas dokumentave të pakundërshtueshme iu falën në zarf të paktën 800 milionë euro, sepse këtë thotë auditi ndërkombëtar. është e vërtetë se ne, entet tona i kishim CEZ-it 200 milionë euro. Pra, borxhi neto, pa claimet e dëmtimeve, borxhi monetar ishte 800 mln euro. Kam denoncuar me hipotezë, një veprimtari të qëllimshme të Edi Ramës të lidhur direkt me komisionerin Fule, e kam bërë kur ai ka qënë me funksion, e kam bërë sepse interesi vendit tim më shtyn mua të mbroj me çdo kusht interesin publik të shqiptarëve. Nuk e kam bërë me kënaqësi këtë, por e kam bërë sepse kam parë aferën e tmerrshme që po rëndon mbi qytetarët.

Në çdo moment, qeveria ime është bazuar në dy parime. Parimi parë; të ndihmojë me gjithçka për suksesin e CEZ-it brenda ligjeve të vendit, parimi dytë; të mbrojë me çdo kusht interesin publik. Kjo ka qënë. Ti që leh nga vendi (i drejtohet T.Ballës), duhet të dish se ka dy vendime gjykatash për atë çështje, është qeveria ime që e ka çuar në gjykatë atë, ka vendim gjykate për atë çështje, ka vendim të shkallës së parë dhe vendim të shkallës së dytë për të. Po të isha pajtuar nuk shkonte në gjykatë, po të isha pajtuar nuk jepte dorëheqjen. Pra, në çdo rast është mbrojtur interesi publik. Momenti kur CEZ falimentoi, natyrisht ishte e domosdoshme heqja e liçensës, duke u marrë me të gjithë bazën ligjore. Edi Rama dhe çakejtë e tij sulmuan haptaz se po sulmojmë CEZ-in, se përzumë CEZ-in, se i hoqëm liçensën, dokumenta këto që do përdoreshin në arbitrazh kundër palës shqiptare. ERE nga ana e saj në bashkëpunim me BB mori kompaninë që do përcaktonte proçedurat e heqjes së liçensës. Autoritete të tjera, nga ana e tyre morën kompani të tjera të cilat do të bënin auditin dhe vlerësimin e dëmeve të borxhit. Ka qënë Haxhinasto, ministër i ngarkuar nga unë për të kryesuar gurpin, dhe në dijeninë time ai ka bërë punën, ka përcaktuar me dokument rrugën që duhej të ndiqej dhe atë nuk e ka bërë me kokë të vet, atë e ka bërë në bashkëpunim me BB, e cila ishte ndërmjetës pasi kishte menaxhuar privatizimin e CEZ. Pasi iku CEZ, natyrisht çoi mesazhe se duhet ta zgjidhim me pajtim dhe për këtë arsye mundësoi një takim në Vjenë. Cfarë ndodhi në Vienë, ja u them unë ju. Pala shqiptare u përfaqësua me një nga avoketërit më të mitrë ndërkombëtar që ka Europa sot dhe nga përfaësues të autoriteteve. CEZ-i kërkoi 85 milionë euro dëme dhe u zotua se çëshjen e DIA-s do ta zgjidhte vet CEZ, është çështje e tyre jo e palës shqiptare. Avokati ynë u përgjigj duke e pyetur se po me ato 600 milionë euro fatura detyrime financiare ndaj doganave, tatimeve, OST, KESH etj etj, çdo bëhej me to, a do i pranonin ato? CEZ iu përgjigj se nuk do i pranonte. Atëherë përgjigja ishte se edhe ne nuk do pranojmë pajtimin, ne do shkojmë në arbitrazh ndërkombëtar. Avokati ynë, i cili është një nga më të suksesshmit na thotë se ne do ta fitonim çështjen sepse kemi gjithçka të dokumentuar. Të dhënat që erdhën nga kompanitë ndërkombëtare ishin kryekëput mbështetëse për palën shqiptare. Kompanitë e kontraktuara nga ne për avokati, që të gjitha u morën nga lista që sugjeroi BB, e cila sugjeroi kompanitë më të mira. Por, çfarë ndodhi.

Qeveria shqiptare fshehu, Edi Rama i fshehu publikut, Gjiknuri i fshehu publikut, rezultatet e këtyre kompanive. Këtu keni qënë, i kemi kërkuar ti dorëzoni në Parlament, kemi kërkuar me insistim ti dorëzoni në Parlament ndërsa ju keni refuzuar në mënyrë kategorike.Ntyrisht ne i kishim, ne i dinim, por donim që ti merrnin vesh shqiptarët, në mënyrë legale nga Parlamenti i tyre. Qytetarëve u fshehet studimi i kompanive ndërkombëtare, nga ana tjetër filluat përsëri sulmin ndaj qeverisë së mëparshme, paçka se kishte trajtuar pikë për pikë në të gjithë proçedurën ministri Haxhinasto dhe e kishit në koalicion, se është përzënë dhe i është hequr liçensa CEZ-it padrejtësisht, gjë e cila kur e thotë qeveria në pushtet e bën zero shansin e arbitrazhit sepse qeveria në pushtet merr fajin e palës shqiptare, merr përgjegjësitë e palës shqiptare. Nuk ka ndodhur kurrë në histori kjo. Cfarë ndodhi. Siç ishte rakorduar, thoni për veton që të vjedhim bashkarisht, flisnit se do vëmë veton për Shqipërinë që të vjedhim bashkarisht. Dhe kështu u bë. Qeveria çeke s’mund të vinte kurrë veton, ajo nuk mund të bllokonte kurrë vendimin politik të BE për një çështje tregtare. Ne nuk thonim se nuk e njohim, por ne thonim se do ta zgjidhim me arbitrazh ndërkombëtar dhe ajo s’mund të përbënte kurrë motiv vetoje, ajo ishte një veto e kërkuar atyre që u duhej për të ndarë patratë. Nuk ekziston asnjë vendim zyrtar i qeverisë çeke që të bllokohej Shqipëri derisa të firmosej marrëveshja me CEZ-in. Kjo ishte një kërkesë e Edi Ramës sepse duheshin ndarë paratë dhe duhej përdorur një pretekst. Unë nuk dua të ngre aludimepër asnjëri, kam shprehur dyshimet e mia që kam patur për qëndrimet e komisionerit Fule. Uroj që të ketë qënë e izoluar, por normale nuk e quaj, Nuk e quaj aspak normale as qëndrimin e zotit Kopac, për të cilin kam respekt, por nuk është normale që të thotë se u firmos në zyrën e tij marrëveshja. Po pse ai duhej të ishte kumbari marrëveshjes, ç’punë kishte ai me marrëveshjen, cila është kjo marrëveshje që ai interesohet me kaq vendosmëri dhe detyohet të vi në Tiranë për të bërë diversion para qytetarëve për të mbrojtur Ramën? Kjo nuk qëndron. Unë kam shumë respekt për institucionin, Komisionin, por kjo është një shkelje, nuk mund të vish se pastaj më duhet të të shtroj pyetjen; a ke ndonjë lidhje me CEZ-in dhe a jeni në konflikt interesi. Dhe unë nuk di të ketë asnjë lidhje por nuk mundet një zyrtar nga Brukseli, të shkulet dhe të vij në komisionin e veprimtarive prodhuese të Parlamentit për tu thënë shqiptarëve, se ajo marrëveshje që firmosi Edi Rama, pas gjysëm ore hoqi veton. Atëherë idel ajo që tha Sali Berisha, që marrëveshja u firmos në kulisa dhe është marrëveshje kulisash në kurriz të shqiptarëve. Pra, mega-afera 800 milionëshe u firmos në kulisa, nuk ka autoritet në botë që mund ti lejonte vetes një gje të tillë. Nuk them jo, por besimi im është absolut është kjo, se nuk mundet që qeveria çeke që të dilte haptaz se atëherë do i thuash qeverisë gjermane, do i thuash presidentit francez, kryeministrit anglez që të paguaj unë 600 milionë euro biletën për të marrë statusin. S’mund të jenë kurrë dakort ata, kategorikisht, ajo bie ndesh mbi çdo parim mbi të cilin bazohet Europa. Kaq i duhej kryeministrit shqiptar, kaq i duhej ministrit të jashtëm shqiptar, tu thoshte me rradhë ministrave të jashtëm të vendeve kryesore të BE; ore na thoni a duhet ta paguajmë ne 600 milionë euro biletën? Se në këtë mënyrë, siç thoshte dje Edi Rama, s’duhet të ketë drejtësi më.

Cfarë po bënim ne? Po i drejtoheshim drejtësisë ndërkombëtare, arbitrazhit ndërkombëtar. POo pse ne ishim më të fuqishëm se ala çeke? Jo ore jo, por ne besonim se kishim të drejtën me vete. Edi Rama thotë se do humbim qindra milionë, bashkë me Kopac. Zotërinj po nëse do nisemi nga kjo prerogativë atëherë duhet ti shuajmë gjykatat, s’duhet të ketë më gjykata. Sepse po të nisesh se spo shkojmë në gjykatë se po e humbasim çështjen atëherë për çfarë duhen gjykatat? Ne kërkonim arbitrazh ndërkombëtar, nuk kërkonim arbitrazh në hënë, dhe Edi Rama sulmoi qeverinë shqiptare bashkë me Damianin e tij dhe firmosi në kulisa marrëveshjen me të cilën mund të ketë marrë 10, mund të ketë marrë 30, mund të ketë marrë 50 milionë, x milionë por e sigurtë se pa u shpërblyer nuk do mbetej.

Sot ne kemi bërë një diskutim në kryesi se ky ligj duhet të jetë me 3/5 apo s’duhet të jetë. Po t’u pyes unë, neni 19 që votuat ju këtu, neni turpit i cili thotë “ne vodhëm e vodhëm por nuk po dënohemi”, a është një lloj amnistie apo jo, a është nen amnistie, a është nen që merr pushtetin e drejtësisë? Ka vetëm një rrethanë mbi tokë në Kushtetutën e këtij vendi, kur ky institucion merr pushtetin, atë e ka përcaktuar Kushtetuta; ajo ka përcaktuar kushtet kur Parlamenti ka të drejtën e amnistisë. Në asnjë rrethanë tjetër s’mund të ndërhyjë në çështje në gjykim. Ai që ka frikë nga hetimi ndërkombëtar…. Ndaj dhe, mendoj se paqja dhe stabiliteti i vendit e kanë jetik këtë hetim. E shifni sa ndërkombëtare është çështja? Cështja është shumë ndërkombëtare, ndaj dhe duhet hetim ndërkombëtar.

Tani do vijmë të çështja e dytë, çështja DIA. DIA është një kontratë midis CEZ dhe një kompanie shqiptare private. Qeveria nuk ka anjë tagër të ndërhyjë te çështja e nënkontraktorëve, ka një ligj që përcakton çdo marrëdhënie. Por, meqënëse doni ta dini, sapo janë bërë të qarta veprimet abuzive të përbashkëta CEZ-DIA, menjëherë janë nisur në prokurori. Dhe është qeveria e mëparshme, avokati i shtetit të mëparshëm që ka futur për ndjekje penale aktorët e këtij kompleksi dhe jo vetëm DIA-n por dhe kompanitë e tjera të cilat po ndiqinin praktikat e DIA-s. Cfarë bëtë ju? Ju i amnistuat me nenin 19, ju votuat këtu për ti amnistuar ato. Ato ishin të gjitha në ndjekje. Dhe prokuroria pak ditë më parë ndaloi, njoftoi se ska më ndjekje, sepse zbatoi nenin tuaj. Cdokush mund të pyesi po ç’bëri opozita. Opozita në mënyrën më të vendosur ka denoncuar në këtë platformë, fuqishëm, këtë mega aferë korruptive, opozita kishte pregatitur të gjithë planin, në mos gaboj marrëveshja iu votua më 31 korrik. Për ata të cilët shtrojnë pyetjen se çfarë bëri opozita, opozita bëri shmë, opozita denoncoi disa herë këtu në Parlament, natyrisht hapa ligjorë nuk mund të marrësh dot për një dokument që nuk është votuar.

Dokumenti s’ishte votuar. U votua, sollëm nismën ligjore këtu për të hequr nenin 19. Nëse ju nuk pranoni hetimin, pastaj opozitës i lind e drejta të ndërmarrë çdo hap tjetër në mënyrë që të mbrojë interesin publik.

Vijmë prapë tek DIA. Ju zotëri që jeni këtu, të përpiqesh të shesësh Vilson Ahmetin për Ilir Metën këtë nuk ta beson njëri. Por ti vazhdo s’kam kundërshtim.  Ti ke bërë një akt, të bëhet hetim ndërkombëtar dhe unë shpresoj ti qendrosh këtij.

Së dyti, nuk jam unë është Hajkes dhe mediat që kanë botuar Hajsek që thonë se erdhi në Pragë për të negociuar për kompaninë DIA. Nuk jam unë se unë se dija. Po ta dija e thoja me kënaqësi. Hajsek e thotë këtë. E ke takuar Hajsek se ke takuar ajo është punë hetimi pastaj s’është punë e imja as punë e jotja. Pa diskutim që kjo është shumë thjeshtë e zgjidhshme. Ke qenë me Kastriot Ismailajn, ske qenë me të? Hetoje!

Referencat tek një një njeri që s’jeton më, s’nidhmojnë asgjë. Pse? Sepse ka shënime dhe të dhëna të tjera, dhe dëshmi të tjera që faktojnë të kundërtën e asaj që ai ka pretenduar. Por ai ndjesë pastë nuk është më. Por fatmirësisht ka dëshmitarë, të cilët dëshmojnë qartësisht të kundërtën. Qenka ky, Elvis Mata i vëllai i  Endri Matës, unë atë Elvisin nuk e njoh, Endrin e njoh ëhstë një djalë i shkëlqyer, brilant, një fullbright nga më të suksesishmit, një njeri me të cilin kam punuar ngushtësisht për “Shqipërinë në moshën dixhitale”, e filluam me 4.8 % dhe e arritëm në  68 % me gjithë ekipin më rrethonte.

Nuk mund të them se cila ëhstë shkalla e implikimit të Elvisit, atë e gjen prokuroria por ai, me deponimet e tij i ka bërë një shërbim të madh këtij vendi. Sepse ai tregoi. Cdo shqiptar shtron një pyetje; po pse kur në Vjenë CEZ tha se DIA-n dhe aferën e DIA-s e marr unë përsipër pse e mori pala shqiptare përsipër? Pse iu hoq CEZ-it dhe u kalua tek ne? Pse? Kush e zhbëri këtë? Çfarë kompromisi ishte ky? Çfarë qëllimesh kishte kjo? Në këto rrethana ky ish punonjësi i DIA, ekspert në fushën bankare, mori anën e interesit publik, dneoncoi çfarë dinte për veprimtarinë e paligjshme të Kastriot Ismaliaj të DIA-s dhe lidhjet e tij. Unë mendoj se çdo presion ndaj tij është shumë i gabuar, i pandershëm, i padrejtë, sepse ai vuri veten në anën e interesit publik duke marrë parasysh çdo lloj rreziku.

Akuzat se ka nxjerrë dokumente janë qesharake. Ai ka bërë një dëshmi në prorkurori,  se kemi këtu dhe prokurorë përpara, nuk i ka dhënë kopje fare. Tani, si mund ta merrte ai kopjen e dëshmisë në prokurori? Po të bësh akuza të tilla janë gjërat më qesharake.

Kopjen tek prokurori e marrin vetëm ata të cilët zytarsiht ndjekin procedurën dhe ajo kopje shkoi në Vjenë. Po pse paska nxjerrë ky atëherë sekretin? Hiqni presionet ndaj tij se është e turpshme, është kriminale. E kuptoni që njeri që lufton për të shpëtuar 135 milionë euro. Duhet të dini një gjë ju, Kastriotit i janë ofruar 29 milionë euro. Po absolutisht. Absolutisht i kanë ofruar 29 milionë euro dhe ska pranuar, jo ka thënë, dua 135 milionë euro. E kuptoni apo jo. Po sigurisht, se një siguri Kastrioti e ka, se nga çështje që ishte midis tij dhe CEZ ajo u kalua çështje midis autoriteteve shqiptare dhe Kastriotit. Por ata që e kaluan çështjen ata e kaluan që ti jepnin 135 milionë atij. A e dini ju që në gjithë zinxhirin e punës në OSHEE, mbi OSHEE ka jo një por disa të interesuar që të fitojë Kastrioti.

Dëgjoja një ditë një që merret me dosjen, kam pas repsekt për të, ishte djalë i zoti, jurist, i thoshtë këtij Matës se na dëmton sepse ke nxjerrë dokumenta.  Po rri ore zotëri se ti po bën lojën e atyre që duan të humbasin paratë në këtë mënyrë kurse ai mbeti zëri i vetëm që kërkon që ato para të mos humbasin. Dhe ti zoti Romeo që na jep dhe intervista, të ishe në krah të tij për çështjen, tani përpiqesh ta trysnosh. Mos bëni presion ndaj atij njeriu që po lufton me dëshminë e tij të shpëtojë 135 milionë euro.

Po, po 135 milionë euro. Presion bëjnë nga ministria, presion bëjnë nga OSHEE, presion bëjnë nga rruga. Ndaj dhe, mendoj se hetimi ndërkombëtar në emër të paqes dhe stabilitetit të vendit, të interesit publik është jetik. Me asgjë nuk do mund të shkohet për të zbardhur këtë çështje. Unë ju siguroj se do të bëj gjithçka ç’kam të mundur në mbrotje të interesit qyetatrëve shqiptarë ndaj një afere të tmerrshme, ndaj një afere që u kushton atyre 800  milionë euro.

Ç’kishit ju, humbiste arbitrazhi, humbist Sali Berisha, për mua e bëtë atë ju? Apo s’duhet të ketë drejtësi se e humbasim. Këtë e bën vetëm një hajdut. Skisha dëgjuar kurrë. Unë ju bëj thirrje ju zoti Ruçi që të votoni hetimin ndërkombëtar. Nuk ka gjë më të urgjente se kjo. Nëse do bejmë këtë veprim, ne do ngrihemi në lartësinë e përgjegjësisë tonë para qytetarëve shqiptarë. Hetimi të përfshijë që nga dita e parë e inicimit të procesit të privatizimit deri në ditën e votimit të marrëveshjes, pa asnjë kufizim. Kujt s’ja mban ka gjithë përgjegjësinë!”

REPLIKA PAS FJALES SE RUCIT:

Së pari, dua të informoj opinionin dhe të qartësoj se në mënyrë absolute as dhe një shtetar i vetëm, i lartë europian, kam qenë kryeministër, unë jam marrë me kryeministra, në mënyrë absolute nuk ka bërë kurrë asnjë deklaratë se Shqipëria po ngutet  për të paraqitur kërkesën për anëtarësim të plotë në Bashkimin Europian.

Asnjë! E them këtë, sepse ai vendim është një vendim konsensual dhe në rast se do të kasha patur një kryeministër, të isha informuar se ka rezerva, unë do të kasha lobuar pranë, do të isha përpjekur për të bërë sqarime pranë tij, por kam bërë zero përpjekje të interesohem tek kryeministra të caktuar që ajo ti jepet Shqipërisë. Besoj se qendrimet duhet të ndërtohen mbi fakte reale dhe jo perceptime të gabuara apo deklarata të zyrtarëve të rangut të tretë e të pestë, të cilët natyrisht nuk përcaktojnë politikën e vendit të tyre. Pra, asnjë, në mënyrë absolute dhe kurrë ndonjëherë në këtë problem çështja CEZ nuk ka qenë në mes.

Së dyti, unë ekspozenë tuaj e kuptoj se ju nuk pranoni hetim ndërkombëtar nëse thoni e pranoj por, nuk e pranoni e viktimizoni me “por”.  Unë nuk çuditem sepse nenin 19 e keni votuar ju jo unë, unë e kam kundërshtuar me forcën më të madhe. Nuk çuditem sepse dje Edi Rama deklaroi publikisht se nuk e pranon hetimin ndërkombëtar.

Dhe së treti, të jem i hapur me ty, kemi një jetë të tërë këtu në Parlament, po ta thoshte Koçua, diçka mund të lëkundesha se është faktikisht pushteti në hije i sivllaut të tij, kurse druaj se ju zotëri ju lë në baltë sa herë ti teket. Megjithatë urdhëro, plotësoje aferën. Përmende edhe çështje të tjera. Ne kemi sjellë një ligj për një çështje dhe e them publikisht se jemi për hetim integral të saj, nga alfa tek omega pa asnjë kufizim. Ju përmendet këtu autoritetet hetimore shqiptare, po, por kemi praktikë ne.

Nëse, vrasësit direkt të trubitit të lirisë Azem Hajdari u burgosën, kjo është meritë e prokurorëve ndërkombëtarë në radhë të parë. E di unë se si ka qenë ajo. Dy prokurorëve ndërkombëtarë. Unë nuk isha kaq i kënaqur me punën e tyre sepse ata mbetën në një nivel por prapë se prapë u garantoj shqiptarëve se po të mos ishin ata asnjë nga vrasësit nuk do dënohej. Ua u them se unë di çdo gjë për atë problem. Ndaj dhe ne kemi një praktikë me prokurorë ndërkombëtarë. Njëri prej tyre suedez, i shkëlqyer, përfaqësoi vendin e tij në prokurorinë e Kosovës për krime kundër luftës, tjetra norvegjeze ka punuar në vende të tjera po në këtë fushë. Nuk ka asgjë të turpshme këtu ti thërrasësh. E vetmja gjë që s’mund të bësh, dhe jam dakord me ty, është që ti smund të bësh kurrë një ligj që do një prokuror francez, gjerman, amerikan, këtu kjo nuk bën. Ti do hetimi ndërkombëtar. Pastaj mekanizmat ndërkombëtar, institucionet ndërkombëtare janë ato të cilat e vënë vet në lëvizje, ti je anëtar i këtyre mekanizmave.

Unë po u jap një shembull. Në Guatemal presidenti u pllakos. Prokurorët amerikanë, po pse prokurorët amerikanë? Sepse qeveria e Barak Obamës ka vendosur një fond 20 miliadrë dollarë për një grup vendesh të Amerikës Latine dhe u thotë luftoni korrupsionin në doni ti merrni. Siç kishte Bushi “Millenium Challenge Açount”, Oabama ka krijuar një fond për vendet e Amerikës Latine, 20 miliardë dollarë. Dhe Presidenti Obama, në takim me këtë që dha dorëheqjen dhe tani është në burg, i tha zotëri kur do lëvrohet fondi, hapini rrugë hetimit dhe pranoi prokurorët. Por nuk jemi në këto kushte, ne nuk mund ti themi një vendi, ne themi kërkojmë hetim ndërkombëtar, cili do të jetë vendi që do të ofrojë mundësitë, atëherë kanë mënyrën e bërjes së kërkesës, siç e bëmë rastin e parë që ua thashë këtu, siç e bëmë rastin e dytë, i cili nga pikëpamja ligjore marrëveshja që votuam ne është shumë më e fortë, ajo faktikisht i jep autoritet të plotë atij që hetonte akuzat e Dick Martit. Ndaj dhe të mos rrimë të fshihemi prapa gishtit, mos të rrimë të sofizojmë por të ngrihemi në lartësinë e përgjegjësive tona, dhe urdhëro zotëri, hetim nga alfa tek omega, çdo etapë, çdo moment, çdo vendim, të hetohet dhe të dalin përgjegjëistë. Jeni për këtë? Unë e shoh që me lumin e fjalëve që lëshuat këtu, që filloi me periudhën kur unë jam bërë president dhe vazhdoi me numërimin e minutave që unë flas këtu. Por nëse flas këtu more zotëri, e kam thënë 20 herë pse flas? Sepse nuk flisni! Unë flas sepse ju nuk filsni! Kaq është e gjitha.


Fjala në Kuvend e ish kryeministrit Sali Berisha, 1 tetor 2015