Trafikanti me targa AA003GB është ende i lirë e i patrazuar, për të “shpjeguar” sa here del, një variant të ri të historisë së tij të dashurise me makinën dhe trafikantët.

Nëse zoteria i matrikuluar do të ishte një deputet anti-Rama, sot do të ishte në burg për “kallzim të rreme” si Tom Doshi. Por kjo qeveri hallin nuk e ka me “mos-sinqeritetin” por me të pabindurit.

Zotëria AA003GB, thotë me gojën e tij se ka shitur një makine luksi “në të zeze”… teknikisht si berberet që guxojne të rruajne e të qethin pa kasë, si shitesi ambulant i cigareve në trotuar nga i cili gjithashtu shteti do pjesën e tij, dhe nuk i hyn gjemb në kembe…

Kjo, sepse kjo qeveri që “lepurin e kap me qerre”, armik ka berberin e shitësin ambulant të cigareve apo çamçakizave, dhe zotëria AA003GB nuk është asnjë prej tyre…ai është thjesht një ministër…

Ministri AA003GB, me vendim Gjykate i ka sot borxh shtetit dhe individeve të përbaltur padrejtësisht prej tij një shume jo të vogel parash; teknikisht si borxhi që i kushtoi jetën Arif Dodes (që ishte Iinvalid, i papune e në dëshpërim), Qamil Zelës (që ishte një tregtar pakice që përpiqej të jetonte me djersë), si Llazi Nasi (pensionisti nga Novosela) e sa e sa të tjerë viktima të “luftes kundër informalitetit” që sot nuk jetojne më…

Por me ministrin qeveria nuk merret! Qeveria armik ka shpallur invalidin e papunë, tregtarin e pakicës që jeton me djersë, pensionistin që pensioni nuk i del as për të marre ilaçet, e ministri nuk është asnjë prej këtyre.

Ministri AA003GB që drejton policinë ka shkelur me te dyja kembet Kodin Penal në mënyrë të përsëritur, siç e pranon sa herë flet, por policia arreston e procedon pa asnjë bazë juridike, Fatmir e Indrit Hoxhen, Gentjan Gjonajn e sa të tjerë që burgun e qeverisë së bunkereve e kanë pasur rrisk që para se të lindin,… për shkak te bunkereve…

Por ministri i policisë është i mbrojtur 24 orë në ditë nga policia, megjithëse pranon sa here flet shkeljet e ligjit, dhe sa herë hap gojën shton me vetëdeklarim një nen tjeter të shkelur prej tij ne Kodin Penal…

Ministri i Policise me numer AA003GB, nga policia ruhet 24 orë në ditë, por pranon se mund të shkembejë makina me trafikantë “vetem për pushime”, sepse ministër ai është nga ora 8- ne orën 3, ndërsa 3 me 8, si qytetar privat mund të transportoje veten dhe familjen me taksinë e drogës…

I nderuar qytetar,

Ne botën e qyteteruar dilemat janë 2: qeveri ligjesh apo qeveri njerezish…

Qeveri ligjesh Jo e Jo, por kjo nuk është as qeveri njerëzish, është thjesht grupim banditësh.


Deklaratë për shtyp e deputetit të PD, Gent Strazimiri, 26 Shtator 2015