Partia Demokratike në mbështetje të dialogut Kosovë – Serbi, përshëndet nënshkrimin e marrëveshjeve në sektorin e energjisë, telekomunikacionit, dhe çlirimin e lëvizjes në urën e Mitrovicës.

Partia Demokratike beson se këto marrëveshje dhe zbatimi i tyre do të kontribuojnë në normalizimin e marrdhënieve midis Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë, në përmirësimin e jetës së qytetarëve të tyre dhe në klimën e stabilitetit dhe bashkëpunimit në rajonin e Ballkanit. Partia Demokratike, nxit, mbështet vijimin e këtij procesi të dialogut dhe bashkëpunimit në Ballkan si rruga e sigurtë për realizimin e aspiratës sonë të përbashket të integrimit në BE.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 26 gusht 2015