Kandidati për Kryetar Bashkie në Tiranë, Halim Kosova u takua me banorë të zonës së Kombinatit, të cilëve u shpjegoi konkretisht projektin e tij për zonën dhe lagjet ku ata jetojnë. Kosova tha se është gati t’u shërbejë me përkushtim 1 milionë banorëve të Tiranës. Programi i tij për Njësinë 6, parashikon:

–        Rikonstruksioni i infrastruktures rrugore te bllokut kufizuar nga rruget Konferenca e Pezes – 3 Deshmoret dhe rruga Ali Jegeni

–        Blloku ka sipërfaqe prej rreth 35 Ha.

Rrugët kryesore të këtij bllok janë:

 • Rruga “Hazbi Seriani”
 • Rruga “Bego Hoxha”
 • Rruga “Ali Jegeni”
 • Rruga “Feti Gjilani”
 • Rruga “Anri Buazen”
 • Rruga “Tasi Ilo Spiridon”
 • Rruga “Sulo Resuli”
 • Rruga “Skrapari”
 • Rruga “Ethem Tabaku”
 • Rruga “Ndoc Rakaj”
 • Rruga “Sejfulla Doci”
 • Rruga “Riza Velcishti”
 • Rruga “Orhan Pojani”
 • Rruga “Ali Kruetani”
 • Rruga “Halil Patrona”
 • Rrugica që lidh rrugën “Skrapari” me rrugën “Ethem Tabaku”
 • Rruga “Topiajt”
 • Rruga “Panajot Kanaci”
 • Rruga “Vita Konomi”

Projekti parashikon:

 • Ndërhyrjen në paketën e shtresave rrugore me gjatësi 5.2 km
 • Ndërtimin e trotuareve me sipërfaqe rreth 8.600 m2
 • Ndërtimin  e rrjeteve inxhinjerike (KUSH rreth 7.1 km, KUZ rreth 4 km)
 • Vendosjen e rreth 200 ndricuesve
 • Krijimin e një brezi të gjelbërt në të dy anët e rrugës “Hazbi Seriani” me sipërfaqe rreth 580 m2 dhe mbjelljen e 300 pemëve.
 • Sinjalistikë horizontale dhe Vertikale, vendosja e 75 tabelave
 • Krijimin dhe sistemimin e rreth 220 vendeve parkimi, në rrugët kryesore

Investimet për vitet 2015 – 2017 per te gjithe njesine jane në 9 objekte me vlerë 930,303,499 lekë, të cilat konsistojnë, në:

 1. Përmirësimin i Higjenës:
 2. Ndërtimi i kanalizimeve të Ujrave të Zeza Kombinat;
 3. Blloku kufizuar nga rruga ”Llambi Bonata”, ”Haki Stermilli”, ”Musine Kokalari”.
 • Ndërtimi i rrjeteve inxhinjerike:
 1. 12.1 km Kanalizime te Ujrave te Zeza,
 2. 12.6 km Kanalizime te Ujrave te Bardha
 3. 1 km rrjet ujesjellesi;
 • Ndërtimi i 2.700 m2 sipërfaqe të gjelberta;
 • Mbjellja e 460 pemëve, si dhe 200 shkurre dekorative;
 • Ndërtimi i 3 shesheve
 • Vendosja e 44 stolave
 • Vendosja e 50 koshave rrugore.
 1. Përmirësimi i infrastrukturës së arsimit parashkollor dhe parauniversitar:
 2. Rikonstruksion i shkollës 9-vjecare “Shyqyri Peza”;
 3. Kopshti Nr. 34 (ndërtim i ri Kopësht dhe cerdhe e integruar);
 4. Shkolla 9-vjecare “Lasgush Poradeci” (ndërtim i ri);
 5. Ndërtim Kopësht dhe Çerdhe.
 • Rikonstruksioni i 19 klasave;
 • Rikonstruksioni 1 palestre dhe terreni sportiv;
 • Me 24 klasa, mësimore laboratore (fizik, biologji, kimi, informatik);
 • Ndërtimi i 1 palestre dhe 1 terreni sportiv;
 • Ndërtimi 1 Bibloteke, 1 salla polivalente dhe 1 ambjente për muze shkolle;
 • Ndërtimi i 8 grupe për kopshte dhe 6 grupe për çerdhe;
 • Vendosja e 8 kende lodrash për fëmijë;
 • Instalimi i sistemit të ngrohjes për 4 objekte.
 1. Infrastruktura rrugore:
 2. Blloku kufizuar nga rruga “Sabaudin Gabrani” – “Leka i Madh” dhe “Vasfi Samini”;
 3. Rruga “Hamdi Cullhaj”;
 4. Rruga “Leke Zaharia”;
 5. Rruga ”Zyber Zeneli”.
 6. Rikonstruksioni i infrastrukturës rrugore të bllokut kufizuar nga rrugët Konferenca e Pezës – 3 Dëshmorët dhe rruga Ali Jegeni
 • Ndërtimi dhe rikonstruksioni:
 1. 10.7 km rrugë
 2. 13.300 m2 trotuare;
 • Ndërtimi i rrjetit të ndriçimit rrugor, ku vendosen rreth 440 ndriçues të rinj;
 • Vendosja e 19 km linja rrezerve;
 • Sinjalistikë horizontale dhe vertikale rreth 220 tabela;
 • Krijimi i 340 vende për parking.

Unë nuk jam një politikan tipik, por ndoshta për këtë keni nevojë. Pikërisht pse kam projekte specifike për lagjen tuaj dhe për çdo lagje të Tiranës do tju them ekzaksisht se çfarë do të bëj. Në vend që unë të fajësoj të tjerët, gjithë jetën time kam marr përgjegjësi për të zgjidhur problemet. Unë jam një menaxher i fortë, me vizion të qartë, vendos objektiva dhe arrij standartet. Çdo projekt do të përfundohet brenda afatit kohor dhe do të tregoj tolerancë zero ndaj korrupisionit ashtu siç kam bërë gjatë gjithë jetës sime.

Unë do të punoj për të gjithë dhe me të gjithë ju pa asnje dallim. Unë do tju dëgjoj dhe do tju drejtoj dhe unë nuk kam vetëm fjalë por punë, për ju, për të gjithë Tiranën.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 5 Qershor 2015