Kryetarja e  LDGSH-së Albana Vokshi mori pjesë në një takim  masiv, entuziast me gratë në Pogradec që zhvilloi kandidati për kryetar bashkie Eduart Kapri me  strukturat  e degës.  Në fjalën e saj znj. Vokshi tha se gratë dhe vajzat do të bëjnë ndryshimin e madh në 21 Qershor  me përkushtimin  dhe vullnetin e madh në mbledhjen e çdo vote.”Entuziazmi dhe energjitë tuaja përcjellin fitoren tha ajo. Ndër të tjera znj. Vokshi tha:

“ Kemi një kryeministër që kur prezatoi kandidaten e tij në Pogradec Dianën,  nuk përmendi vlerat dhe kulturën e këtij qyteti, nuk përmendi Lasgushin dhe Kutelin,  por qenin, dhe cilësitë e një dhune verbale. Të isha në vend të Dianës, do të refuzoja të merrja fjalën pas kësaj fyerjeje. Gratë dhe vajzat e Pogradecit, sikurse në të gjithë Shqipërinë, janë të qarta se Rama dhe qeverisja e tij kanë vetëm një platformë,  atë të mjerimit dhe të krizës. Çfarë ka bërë ai këta dy vjet? Rriti papunësinë deri në 50% të grave dhe vajzave në shumë qytete të Shqipërisë, duke pushuar nga puna që në javët e para të qeverisjes mbi 3 mijë zonja e vajza të kualifikuara.  Ai dhe ish ministri Veliaj ka hequr nga lista e ndihmës me mijëra gra në nevojë e nëna kryefamiljare, duke i çuar ato dhe  në vetëflijim si drama e Brunildës në një nga komunat e Korçës.  Shumë e shumë invalide dhe  gra e vajza me aftësi të kufizuara u është hequr pa mëshirë  KEMP-i. Ajo tha se në Pogradec janë hedhur me tritol biznese që në themelet e tyre,  kanë sakrificat e mundin dhjetra vjeçar të grave që kanë punuar në vend dhe në emigracion.

Duke vijuar me analizën e fushatës zgjedhore, znj. Vokshi tha se ndihet tejet e lënduar sa herë  Rama dhe pushtetarët e tij bëjnë batuta e barcaleta me gratë e nënat  tona, e më pas u kërkon atyre votën.

“Ai kërkon votën e grave se ka frikë që asnj

ëra prej tyre nuk do ta votojnë. Sepse Ramën dhe kandidatët e tij nuk do ti votojnë as gratë  e majta , tha zonja Vokshi .

Në fjalën e tij ndër të tjera kandidati z.Kapri tha se mbështetja dhe përkushtimi i grave dhe vajzave në këtë fushatë është  siguria drejt fitores. Nënat dhe gratë e Pogradecit janë gjithmonë forca e ndryshimit që ato sjellin me votën e tyre të familjeve dhe  të shoqërisë ku punojnë e jetojnë. Z. Kapri siguroi të pranishmet se gjysma e stafit në bashkinë e re do të jenë gra dhe vajza dhe se do të ketë fokus të programit social, projektet e punësimit,  të arsimimit dhe e edukimit  të tyre.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 27  Maj 2015