Kandidatja për Bashkinë e Durrësit, Grida Duma zhvilloi një bashkëbisedim me arkitektë dhe urbanistë të qytetit ku ndau me ta vizionin e një qyteti si njësi ekonomike. Pjesë e diskutimit të gjerë përfishiu rigjenerimin e komuniteteve në qytet dhe rrethina, rritjen e cilësisë së jetës së durrsakëve në kaosin urban të shkaktuar në këto vite si dhe kthimin e qytetit drejt zhvillimit ekonomik dhe rritjes së punësimit.

Urbanistët dhe arkitektët e qytetit kërkuan nga zonja Duma të vërë në zbatim vizionin e saj për një zhvillim të qendrueshëm.

“Në vizioni tuaj të implementoni një frymë për të shpërndarë investime në kuota të vogla por me impakt sa më të madh dhe në sa më shumë shtrirje gjeografike”, tha një prej arkitektëve të qytetit, Indrit Hamiti.

“Bërja e punëve me qytetarinë aktive është një nga çelësat e suksesit. Duhet të marrë gjithsecili përgjegjësitë e tij”, u shpreh një arkitekt tjetër.

Profesionistët e qytetet u shprehën se investimet e deritanishme janë pa vizion dhe nuk i shërbejnë një zhvillimi ekonomik. “Në Durrës kemi kaq shumë sheshe pa asnjë funksion. Kemi kaq shumë arkeologji por që nuk di se ku janë. Pa folur për problemet e tjera si përmbytjet, qarkullimi, plehrat etj”, tha një arkitekt.

Kandidatja Duma kërkoi nga profesionistët e të githa fushave në qytet një komunikim të hapur në mënyrë që zëri i tyre të dëgjohet. “Të qendrojmë në komunikim të vazhdueshëm për të zgjidhur problemin e konkurencës së drejtë midis të gjithë aktorëve dhe të kemi pjesmarrjen e gjerë të aktorëve në treg. Kjo është e vetmja mënyrë për të bërë punësimin. Për mua është detyrim ndaj jush të merrni vendin që u takon në pjesën e qytetit që ju e njihni më shumë se kushdo”, tha Duma.

Ajo u shpreh se projekti i saj kthen Durrësin një qytet në njësi ekonomike ku çdo investim do ti shërbejë vetëm rritjes së miqëqenies që qytetarëve.

“Do doja që bashkë të biem dakord për atë që është kolona e projektit të vazhdueshëm; Durrësi njësi ekonomike. Pra si ta përkthejmë çdo lloj investimi në sinergji ekonomike për komunitetet”, u shpreh Duma.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 6 Maj 2015