Kandidatja për Bashkinë e Durrësit, Grida Duma bashkëbisedoi me gratë e fshatit Kullë në Sukth mbi projektet e bashkisë së re. Duma tha se do të ndërtojë 3 tregje të mëdha bujqësore çka do të mundësojnë shitjen shpejt dhe me çmim më të lartë të produkteve të fermerëve në këtë zonë që bujqësinë e kanë prioritet. Projekti i saj përfshin edhe ndërtimin e portit dhe markatës së peshkimit por edhe një lunapark që do të ndërtohen pranë komunave dhe jo në bregdet.

“Kushdo që më pyet se cilat do jenë projektet e mëdha të Durrësit, do ketë vepra të mëdha siç do jetë markata e peshkut dhe porti i peshkimit që do rehabilitohen plotësisht. Ashtu siç do ketë në anën veriore projektin e një Lunaparku, pra një kënd i madh që do të jetë atraktiv. Nuk do të jetë në bregdet por në pjesën e komunave. Ashtu siç do të jenë projekte të 3 tregjeve të mëdha të produkteve bujqësore dhe frigoriferike që do të krijojnë aksesin dhe hyrjen e produkteve në tregjet e mëdha në atë të Durrësit”, tha Duma.

Kandidatja foli edhe për jetën në komunitet si shkollat, këndet sportive, transportin publik dhe rregullimin e rrugës në këtë fshat.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 29  Maj 2015