Të kthejmë sytë nga të gjitha lagjet e qytetit, kjo ishte edhe kryefjala e kandidatit z. Igli Kokalari gjatë takimit në lagjen Zinxhira të qytetit të Gjirokastrës. E lënë në mëshirën e fatit kjo lagje vuan për  shërbimet më elementare nga bashkia. Në lagjen ku informaliteti është më i lartë se kudo dr. Igli Kokalari premtoi se do t’i japë zgjidhje këtij problemi njëherë e mirë, duke e bërë bashkinë pjesë të zgjidhjes së këtij ngërçi.

Bashkia e re do jetë negociatorja kryesore në legalizimin e të gjithë banesave të qytetarëve duke qenë se qeveria aktuale ka dështuar plotësisht në legalizimin e këtyre banesave që janë të shumta në këtë lagje. Ndërtimi i shkollave, kopshteve, dhe gjelbërimin e kësaj lagjeje, do të jenë prioritar në projektet që bashkia e re do të realizojë në dy vjeçarin e parë të saj, duke e njehsuar këtë lagje me qytetin e Gjirokastrës.

Gjithashtu në këtë takim ai premtoi dhe rregullimin e infrastruktures rrugore, zgjidhjen e problemit të ndriçimit pa harruar edhe lagjen e romëve. Duke përmendur problematikën e këtij komuniteti, dr. Igli Kokalari premtoi një trajtim të njëjtë nga bashkia e Gjirokastrës edhe për hallet dhe problemet që bashkia aktuale i ka anashkaluar. Duke u ndalur në problematikën që paraqet komunitetit rom, dr. Igli Kokalari pasi dënoi me forcë indiferencën e bashkisë aktuale, ftoi banorët e këtij komunitetit që të bëhen pjesë e zgjidhjes së problemeve të tyre, duke votuar për Igli Kokalarin, si një njeri që do t’u sigurojë atyre trajtim të barabartë me të gjithë qytetarët e Gjirokastrës.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 29  Maj 2015