Kandidati për kryetar Bashkie në Tiranë, Halim Kosova, u takua me përfaqësues të bizneseve të vogla që kanë përfituar dhe e kanë nisur sipërmarrjen e tyre falë projektit të Bashkisë së Tiranës për ofrimin e garancisë, për kreditimin e tyre.

Z.Kosova është i angazhuar për të mbështetur iniciativa të tilla që krijojnë vende të reja pune.

Biznesi në vend po kalon një periudhë shumë të vështira dhe nisma të tilla lehtësuese e ndimojnë shumë sipërmarrjen e vogël dhe të mesme.

“Në këto dy vite taksat janë rritur në mënyrë konsekutive. Në të njëjtën rrjedhë dhe ritëm është rritur papunësia. Sikundër po e shohim që qytetarët shqiptarë po largohen në përmasa gjithnjë e më të mëdha nga vendi. Shohim që qeveria, në vend që ta ndihmojë biznesin, e pengon atë. Shton rregullimin, shton ato kleçkat për ta kapur dhe për ta penguar në vend për ta ndihmuar atë, të paktën duke i eleminuar ato barriera biznesit”, u shpreh Dritan Shano, kordinatori i këtij takimi.

“Punësimi mbetet kryefjala e çdo bisede. Kjo është iniciativë e bashkisë ku bizneset e reja, dhe gratë do të ketë një prioritet me informacionin që kam, do të kenë mundësi ta marrin këtë kredi dhe ta vendosin në shërbim të ideve, familjes dhe të tjerëve që do punësohen në këtë biznes”, tha Kosova.

Një nga përfituesit e këtij projekti ka këtë vlerësim;

“Kjo iniciativë ishte përfekte dhe mund të them që unë, dhe si shumë të tjerë që unë njoh, kur u them që kam përfituar nga ky fond, u duket e pabesueshme. Eshtë e vetmja alternativë që unë mendoj se e ndihmon biznesin dhe që e ndihmon konkretisht”.

Halim Kosova tha se nisma të tilla do të mbështeten e do të shtrihen edhe më shumë.

“Çdo projekt që ka dhënë frutet e veta, që ato kanë qënë të prekshme si në drejtim të punësimit apo në sektorë të tjerë të qytetit, do të jenë prioritet për t’u shumëfishuar dhe për t’u vazhduar më tej”.

Një nga të pranishmit shprehu besimin tek përvoja e z.Halimi si administrator.

“Një gjë që na ka pëlqyer të gjithëve që kam kontaktuar, është ajo merita jote kur ishit ministër Shëndetësie që u duk puna e vërtetë, e atyre që folët tani. Besimi tek ju është 100%”.

Kosova u shpreh se do të garantojë një qeverisje me standarde të Tiranës.

“Njëherë në 3 muaj të mblidhemi dhe të diskutojmë  së bashku çfarë problemesh ka. Ku ka ngecur puna? Ku duhet rregulluar ? Çfarë problemesh burokratike ju kanë vonuar? Ku ju sorrollasin më shumë? Vërtetë çdo punonjës bashkie është përkrah jush apo apo ka ndonjë që ju vendos gurë në rrota?! Që ju pengon, që ju sorollat, që ju vendos gjoba pse jo?! Me këtë lloj syri kritik ose bashkëpunimi ne do ta shikojmë punën tonë në bashkinë e ardhshme”, tha Kosova.

Kandidati për kryebashkiak deklaroi se Bashkia do të jetë gjithnjë e gatshme për të ofruar lehtësi e mbështetje për nismat e sipërmarrjet e qytetarëve.

“Ti japësh dorën atij që do të ecë në jetë më duket shumë e mirë dhe jam i sigurtë që ky fond nuk do të jetë më 5 milionë por do të jetë shumë më tepër”, u shpreh Halim Kosova.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 2 Maj 2015