Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha zhvilloi një bashkëbisedim me gratë në qytetin e Korçës.

Z. Basha është njohur me shqetësimin e tyre për pamundësinë për të siguruar dhe bukën e fëmijëve. Ato bënë të ditur se një vend i ri pune nuk është hapur në Korçë, asnjë lehtësi për gratë në biznese, madje ato kanë qenë të parat që kanë deklaruar falimentimin si rezultat i taksave të larta, i rritjes së çmimit të energjisë dhe rënies së fuqisë blerëse. Në Korçë qytetarët luftojnë për mbijetesë ndërsa miliona euro janë investuar në kullën e korrupsionit e cila dhe e ka shëmtuar qytetin e serenatave. Z. Basha tha se Rama kujtohet për gratë vetë kur i duhet t’i përdorë për fushatë elektorale.

”Gjithë ditën flet për gratë, nga mëngjesi deri në darkë. Por çfarë ke bërë për gratë? Sepse Brunildën e çove drejt vetëflijimit dhe askush s’mbajti përgjegjësi. Atë tjetrën e çove në korent sepse donte të lidhte energjinë elektrike për fëmijën që kishte të sëmurë me azmë.
Mijëra e mijëra gra janë hequr nga lista e ndihmës ekonomike, dhe vënë duart në kokë se s’kanë me çfarë të ushqejnë fëmijët. Këto janë gjëmat që Edi Rama dhe Ilir Meta u kanë shkaktuar grave të Shqipërisë me politikën e tyre të rritjes së taksave, me politikën e tyre të rritjes së çmimit të energjisë e naftës, të largimit nga puna në mënyrë të paligjshme të mijëra e mijëra të tjerave, të mbylljes së dyerve të mijëra bizneseve që kanë nxjerrë dhjetëra, mijëra gra në mes të katër rrugëve.” 

Kandidati për kryetar Bashkie Gjergji Mero dhe kryetari i opozitës Lulzim Basha kanë theksuar se në platformën e Partisë Demokratike, një vend të rëndësishëm zënë lehtësirat fiskale për biznese të hapura nga gratë apo biznese që punësojnë gra, kthimin në listat e ndihmës ekonomike dhe grave të larguara pa të drejtë dhe dhënie ndihme për ato që janë në nevojë.

“Respektin për gruan tregoje duke hapur vende pune për gruan. Respektin dhe dashurinë për gruan tregoje duke ulur taksat për bizneset e themeluara nga gratë. Respektin për gruan tregoje duke i mbajtur në punë e jo duke i hequr në kundërshtim me ligjin. Respektin për gruan tregoje duke ua bërë më të lehtë blerjen e ushqimeve bazë që do t’u vënë fëmijëve mbi tavolinë.
Ndaj me 21 qershor kemi një instrument të fuqishëm në dorë për të diktuar me votë uljen e taksave, uljen e çmimeve, rritjen e rrogave, rritjen e pensioneve.”

Kryetari i PD Lulzim Basha u takua dhe me banorë të Mirasi në Devoll. Mungesa e subvencioneve, rritja e çmimit të energjisë dhe naftës, papunësia në rritje ishin shqetësimet e banorëve. Z. Basha theksoi se platforma e PD parashikon uljen e çmimit të energjisë, faljen e kamatvonesave të ujit dhe energjisë, subvencione për bujqësinë, ulje taksash dhe investime që hapin vende pune dhe sjellin zhvillim dhe jo investime korruptive.

“Atyre që thonë se ky nuk është momenti për të ulur taksat. Atyre që thonë se kjo nuk është garë për të ulur çmimin e energjisë, pra Edi Ramës dhe Ilir Metës që mundohen t’ju gënjejnë përsëri ju them se nuk ka prioritet më të madh për politikën, nuk mund të ketë prioritet më të madh për ata që ndjejnë dhimbjen dhe problemet tuaja, sesa hallet tuaja, papunësia, varfëria, pamundësia, mungesa e rrogave e pensioneve të larta. Ky është problemi më i madh i juaji, ky është prioriteti im numër një. Asgjë nuk do të më tërheqë nga beteja për hallet tuaja, për problemet tuaja”- theksoi kreu i PD-së, Lulzim Basha. 


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 23  Maj 2015