Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, takohet me qytetarët e Kukësit dhe banorët e zonave rurale të rrethit verior. Denoncohet papunësia, varfëria, dhe shtrenjtimi i çmimeve, rritja e naftës, ndërperja e energjisë elektrike.Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka vijuar turin e bashkëbisedimit me qytetarët, duke u ndalur me banorët e Kukësit. Gjendja tepër e vështirë ekonomike, papunësia e lartë dhe mungesa e investimeve kanë qenë shqetësimet që ata i kanë shprehur zotit Basha. “Kukësi është  diskriminuar,- thanë banorët ndërsa kanë gjetur rastin ti kujtojnë kryeministrit se “liqeni që furnizon me energji elektrike gjithë Shqipërinë ka përmbytur tokat e tyre dhe qeveria nuk ka dhënë asnjë ndihmë, madje të parëve që u ka ndërprerë energjinë  janë ata”. Mbyllja e filialit të Universitetit të Kukësit ka qenë një tjetër shqetësim i banorëve, të cilët thanë se nuk kanë mundësi ti çojnë fëmijët në shkollë.

“Kam votu që 20 e ca vjet majtas. Mirë po më heq prej pune, po ma gjej një ven pune se të kam pagu taksat tash 20 vjet”, shprehet një banor.

“Dokumenti që më kanë dhënë mu është se filani që është me shkollë të lart largohet dhe futet një me shkollë të mesme”, denoncon një qytetar.

“8 veta asnjë nuk e kam në punë. Me 5 mijë lekë mbaj familjen dhe me një ndihmë ekonomike”, rrëfen një qytetar.

“Nuk ka as vende pune. Jam vetë i 5, me një përkrahje marr 32 mijë lekë të vjetra. 185 mijë lekë vjen fatura e dritave”, ankohet banori.

“Mbyllja e universitetit për ne është krim. Ne nuk e përballojmë dot”.

“Ma bërrnut nuk ka ku me shku ma tepër. Po duhet me u çu në këmbë ky popull se u mbytëm me borxhe”, bën thirje një kuksian.

“Furnizohet krejt Shqipëria me tokat e Kukësit (liqeni) që janë të përmbytura krejt dhe vjen e i ndëpret energjinë mas pari Kukësit. Turp të ketë!”

“Unë i bana 48 vjet, kam pa lloj lloj qeverish. Po ma si ky nuk ban me ia marr shpirtin popullit or ti. Tashi unë vetë i 5 ku ha?!”, pyet i revoltuar një qytetar.

“Ai ka thënë nuk do të ketë më pare që të paguhen nëpër spitale. 2-fish jam tu pagu nëpër doktorrata”.

Basha: Problemi është që në vend që të reflektojnë e të tërhiqen nga rruga e gabuar, po e çojnë zullumin edhe më tej. Do ta rrisin çmimin e energjisë kur s’kanë hapur asnjë vend pune. Taksat po i rrisin prapë për 2015-ën. 460 milion dollarë më shumë parashikojnë me u marr shqiptarëve.

Banorët e zonave rurale i thanë zotit Basha se, rritja e çmimit të naftës ka bërë që toka të mbetet djerrë, pasi nuk kanë asnjë mundësi për ta punuar.

“Kam djalin, ka mbaru shkollën e mesme dhe nuk e kam çu në shkollë të lartë se s’kam lekë. Jam vetë i 7-të”, shprehet një banor i zonës.

“Nafta, sa ma poshtë të ulet se krejt kjo tokë është djerrë se nuk kemi lekë”.

“Në qoftë se një dynym bën në Lushnje 13 mijë lekë, këtu është 17-19 mijë, sa nuk punohet fare”, ankohet një tjetër.

“Që del Erion Velia bën dasëm 400 milion lekë, ku i mori për një vit?  Mi dha nana! Po ne as s’kemi nane? Pse s’po na i japin nanat tona? Të dalim në protestë dhe ti thona ndal, se do të jetë shumë vonë”, shpreh revoltën banori i Kukësit.