Deklaratë e deputetit Oerd Bylykbashi

 

 

 

 

 

Seanca e 31 korrikut e Kuvendit të Shqipërisë e mbylli me turp vitin e parë të kësaj mazhorance të inkriminuar. 

Si të mos mjaftonin ligjet për kapjen politike të drejtësisë, krijimin e një prokurorie paralele nëpërmjet Byrosë Kombëtare të Hetimit dhe firmosjes së çekut të bardhë për CEZ duke vjedhur 1,1 milion lekë nga xhepi i çdo shqiptari, kjo mazhorancë votoi me urdhër për të rrëzuar amendamentet e opozitës për ligjin e amnistisë.

Të gjithë shqiptarët e kujtojnë se si Rama dhe Meta, këta blerës të votës së shqiptarëve me para të korrupsionit politik dhe krimit të organizuar, amnistuan dhe ndërprenë hetimin e blerjes së votave në Korçë. Ky turp që shqiptarët e panë me zë dhe me figurë, përbën krim sipas ligjeve të Republikës. Por Rama dhe Meta kanë votat në parlament dhe i amnistuan nga ndjekja penale militantët që veçse zbatonin porosinë e tyre.

Opozita e denoncoi këtë skandal dhe paraqiti një amendament, që i lejonte prokurorisë të rifillonte hetimet ndaj sekserëve socialistë të votës në Korçë. Por Rama dhe Meta nuk mund të lejojnë në asnjë mënyrë që t’i hapen petët lakrorit të tyre kriminal dhe tu prishet skema e blerjes së zgjedhjeve.

Duke shkelur çdo procedurë parlamentare, Rama dhe Meta e mbajtën peng dhe për disa muaj amendamentin e opozitës dhe qëllimisht vendosën që ta rrëzojnë amendamentin e opozitë në seancën e fundit. Ata e futën votimin dhe rrëzimin e amendamenteve të opozitës në mes të listës së gjatë të ligjeve me shumicë të cilësuar, vetëm e vetëm që t’ia fshihnin opinionit publik ketë amnisti të dytë.

Kjo amnisti e dytë e krimit të blerjes së votës, e votuar me 82 vota të kësaj mazhorance, është provë e simbiozës dhe lidhjes së fortë të Ramës dhe Metës me krimin. Ata janë të gatshëm të amnistojnë çdo kriminel që i shërben kapjes dhe mbajtjes prej tyre të pushtetit. 

Kjo amnisti është provë tjetër e paktit me krimin që ka bërë dyshja oligarke që qeveris vendin. Është provë që shpjegon paktin më të cilin kjo dyshe i hapi krimit portat e parlamentit. 

Kjo amnisti i shpjegon shqiptarëv arsyet pse kriminelët janë emëruar në poste drejtuese në administratë sapo kjo dyshe oligarkësh mori pushtetin. Amnistimi i blerjes së votës në Korçë i thotë shqiptarëve se askush që blen apo vjedh vota nuk do të dënohet.

Opozita denoncon me forcë këtë skandal. Ky nuk është thjesht skandali i radhës i kësaj mazhorance. Blerja e votës është vetëm simptomë e korrupsionit politik të oligarkisë që po instalohet në Shqipëri. 

Korrupsioni politik qëndron në themel të çdo forme korrupsioni të qeveritarëve dhe i hap derën krimit. Opozita dhe shqiptarët nuk do ta lejojnë këtë të keqe të anullojë votën e lirë të shqiptarëve!