Deklaratë e Partisë Demokratike

 

 

Një bilanc ka të sigurtë Edi Rama një vit pas ardhjes në pushtet, që është kriminalizimi i administratës dhe i Parlamentit. Kriminalizimi po rezulton cdo ditë se nuk ka qënë sporadik, por ka ndodhur sipas një udhërrëfimi të saktë e me kalkulime të ftohta.

Trafikantët e drogës, kanë kapur postet kyce, zyra që u shërbejnë për të thelluar aktivitetin e tyre të mëparshëm. Po ashtu, personat me precedentë të fortë penalë janë shpërblyer me vende pune të lakmuara për abuzuesit.

Shërbimet, transporti, lojërat e fatit, kontrolli në Rinas. Të gjitha këto vende i bashkon sot një gjë e përbashkët, se janë sot në dispozicion të të dënuarve dhe personave me precedentë penalë kryesisht në trafikimin e drogës.

Pasi kanë gjetur bekimin e Ramës për emërimin e tyre në vendet e dëshiruara, personat me të shkuar kriminale kanë dhe një bekim, edhe më të fortë, nga Kryeministri, heshtjen e tij.

Dhe nuk ka sot lajm më qesharak se sa ajo që Kryeministri u paska thënë ministrave të tij se do të largohen vetëm në rast skandalesh.

Edi Rama është kryeministri me skandale të paprecedenta me emërimet e tij kriminale, në këto 23 vite, i denoncuar me prova e me fakte, për drejtorët e zyrave, kreun e këshillit të qarkut, e deri tek deputeti i tij i lezhës, persona të dënuar e të përfshirë në punët më të mënxyra, dhe ai ka heshtur, nuk ka mbajtur asnjë qëndrim.

Inktiminimi dhe heshtja e Ramës janë një mburojë e sigurtë dhe për ministrat e tij, dhe edhe një herë sot Kryeministri vetëm sa bëri një hap tjetër në thellimin e propagandës boshe pa asnjë lidhje me realitetin.