Deklaratë e deputetit Sherefedin Shehu

 

 

 

 

 

Akti i rëndë i goditjes në Parlament dhe i kërcënimit me jetë të përfaqësuesve të Partisë Demokratike, do të kishte bërë cdo kryeministër normal, të një vendi normal, të reagonte, të mbante një qëndrim. 

Por Edi Rama ka 35 ditë që hesht, edhe pse u pa qartazi se ai nuk ishte një spektator, por organizator, porositës i dhunës.

Pas kësaj ngjarjeje të paprecedentë që solli tension politik dhe detyroi Partinë Demokratike të ndërpesë marrdhëniet me Kuvendin, dolën në dritë fakte rrënqethëse për inkrimimin që Edi Rama i ka bërë kuvendit.

Cdo Kryeministër normal, i një vendi normal do të kishte reaguar, do të kishte mbajtur një qëndrim, kur provohet me dokumenta zyrtare se deputeti i partisë së tij është dënuar më parë për trafik prostitucioni e rrëmbim personi.

Por Edi Rama hesht, edhe pse dihet botërisht se deputeti me precedent penal është sot në parlament, me firmën e vulën e tij, dhe se ishte pikërisht Kryeministri që dëboi dhunshëm nga lista dy kandidate femra, vetëm e vetëm për ti hapur rrugën Arben Ndokës.

Heshtja e Ramës, po e ndihmon atë të hyjë në histori si Kryeministri që inkriminoi partinë e tij, inkriminoi administratën, inkriminoi parlamentin.