Sot është ditëlindja e 101-të e Shqipërisë, festa e Flamurit dhe Çlirimit të vendit, është dita në të cilën çdo shqipëtar përulet me nderimin më të madh para qindra mijëra vajzave dhe djemëve të cilët u flijuan, vendosën jetën e tyre në themelet e Shqipërisë së Pavarur por dhe të lirisë dhe të dinjitetit të Kombit shqiptar në tërësi. Është dita në të cilën ne nderojmë Ismail Bej Vlorën, etërit e pavarësisë që në kushte në vështirësi mbinjerëzore ia dolën të shpallin pavarësinë e Shqipërisë e cila do faktojë si datë e të gjitha datave të historisë tonë Kombëtare.

Le të shprehim gjithashtu nderimin më të madh për familjet e të rënëve, sakrificën e njerëzve të tyre më të dashur. T’i urojmë Shqipërisë statusin e vendit kandidat dhe suksese të mëtejshme të integrimit.

Të urojmë që dora-dorës procesi i integrimit europian, të shoqërohet nga proceset integruese të shqiptarëve, procese këto jashtëzakonisht të rendësishme për zhvillimin tërësor kombëtar, Integrimin e Kombit në Bashkimin Europian.

Edhe një herë Gëzuar!